Hlavní obsah

Dokáží Němci eliminovat kanadskou útočnou sílu?

Čtvrtý hrací den hokejového MS do 20 let mají diváci možnost vidět pouze dvě střetnutí, a v obou případech půjde o souboje velkých favoritů s papírovými outsidery. Nejprve je na programu duel největšího aspiranta na triumf v celém turnaji, domácí reprezentace, proti výběru Německa. Ani jeden z týmů na začátku mistrovství nezaváhal.

Článek

Kanaďané odstartovali cestu za pátým titulem juniorských světových šampiónů v řadě drtivým triumfem nad Českem. Bezmála 20 tisíc diváků, což je absolutní rekord v návštěvnosti této věkové kategorie, bylo přitom v hale Scotiabank Place svědkem vyrovnané první třetiny. Pouhé tři vteřiny před jejím skončením však otevřel skóre John Tavares, čímž odstartoval gólostroj javorových listů. Tento hráč celku Oshawa Generals se jako jediný dokázal v utkání střelecky prosadit dvakrát. Brankář Dustin Tokarski, jehož zaměstnavatelem je klub Spokane Chiefs, přišel o čistý štít až necelé tři minuty před koncem. Trefa Jana Káni však znamenala pouhou korekci výsledku na konečných 1:8 z českého pohledu.

Nedělní zápas se slaboučkými Kazachy připomínal hru kočky s myší. Od počátku bylo patrné, že jediné oč v tomto klání půjde, bude rozdíl, jakým Kanaďané svého soupeře přehrají. Cifra se nakonec zastavila na výsledku 15-0. A to ještě rozhodně domácí zdaleka nezařadili nejvyšší rychlostní stupeň.

Trenér Pat Quinn má za úkol jediné, získat pro pořádající zemi zlaté medaile. Pomoci by mu k tomu mělo i kvarteto hokejistů obhajujících nejvyšší příčku z předchozího MS. Na celé mužstvo je vyvíjen veliký tlak, zájem médií a hokejové veřejnosti o tento turnaj je vskutku enormní. Jakýkoli jiný výsledek než první místo by byl brán jako jednoznačný neúspěch.

Němci neměli v prvním střetnutí žádné slitování s Kazachstánem, a po jednoznačném průběhu, kdy se do střelecké listiny zapsalo hned osm hráčů výběru kouče Ernsta Hofnera, utržili Kazaši potupnou prohru o devět branek. Gólman Timo Pielmeier, hrající za Shawinigan Cataractes, dokázal zlikvidovat všech sedmnáct střeleckých pokusů soupeře. Cílem družstva našich západních sousedů je především udržení se v elitní A skupině, postup do čtvrtfinále by již znamenal cosi navíc.

Zaznamená Kanada i třetí jednoznačnou výhru, či dokáže Německo udržet výsledek na přijatelném rozdílu branek? Na to, že pořadatelská země zvítězí alespoň o osm gólů, vypsal bwin kurs 1.80, varianta německé neprohry takovým rozdílem je ohodnocena kursem 1.90.

Reklama