Hlavní obsah

Fiorentina musí vyhrát

Po 14 dnech se vrací Liga mistrů s předposledním kolem základních skupin. Tečku za působením Fiorentiny v letošním ročníku milionářské soutěže dnes může udělat Lyon, pokud v Itálii uhraje alespoň remízu, kterou si zároveň zajistí postup do osmifinále.

Článek

Tomu je naopak Fiorentina dost daleko, jelikož chce-li i na jaře usilovat o nejcennější evropskou trofej, musí kromě dnešní výhry získat tři body i za 14 dní v Bukurešti s domácí Steauou. Zároveň však musí spoléhat na zaváhání alespoň jednoho z lídrů skupiny. Pokud dnes Fiorentina Lyon porazí a Bayern uspěje doma se Steauou, pak se bude rozhodovat v posledním kole, do kterého by v lepší pozici vstupoval stále Lyon.

Přesto naděje umírá poslední a celek z Florencie se dnes jistě o tři body popere. Právě s Lyonem do Ligy mistrů odstartovala a vstup to byl poměrně povedený, když ve Francii remizovala 2:2. Po utkání však svěřenci trenéra Cesare Prandelliho moc spokojení nebyli, jelikož v zápase vedli 2:0 a nakonec o vítězství přišli. Rozhodně lepší pocit měli po víkendovém zápase s Udinese, které v rámci Serie A porazili v poměru 4:2. Střelecky se prosadil i uzdravený Adrian Mutu, jenž dnes na hřišti nebude rozhodně chybět. Přesto není marodka kouče Prandelliho naprosto čistá, a v zápase s Lyonem se tak musí obejít bez Pabla Daniela Osvalda, Stevana Jovetiče, Pera Koldrupa a Marca Donadela.

Olympique Lyon je na tom o poznání lépe než domácí. S osmi body vévodí skupině F před Bayernem Mnichov, který má jen o chloupek horší skóre. Právě s bavorským velkoklubem zakončí Les Gones základní fázi Ligy mistrů a do tohoto zápasu by jistě rádi šli s jistotou postupu. Jak už bylo zmíněno, tu si dnes zaručí i ziskem jednoho bodu, což není rozhodně nereálný cíl.

Zas tak lehké to ale mít v Itálii nebude. Mezi zraněnými jsou totiž Fabio Grosso, Jeremy Toulalan, Anthony Reveillere, Francois Clerc, Clement Grenier a Mathieu Bodmer. Pro zápasovou zátěž stále navíc není fit John Mensah a hlavní cíl Lyonu tak asi dnes bude neinkasovat ve spojitosti se hrou na brejky, respektive na rychlého Benzemu.

Na vítězství Fiorentiny vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.15. Pokud věříte, že utkání vyzní ve prospěch Lyonu, je tu pro vás kurs 3.00 rovné. Na remízu určili bookmakeři kurs 3.30.

Reklama