Hlavní obsah

Kdo obsadí v Německu poslední čtvrtfinálovou místenku?

Soubojem dvou ambiciózních celků nejvyšší německé hokejové soutěže dnes vyvrcholí předkolo play off v zemi našich západních sousedů. Rozhodující páté střetnutí určí, zdali si o titul v DEL zahraje Hamburk či Frankfurt.

Ilustrační foto - hokej.

Článek

Paradoxem je, že všechna čtyři utkání této série hrané na tři vítězství, skončila triumfem hostí. Hamburku patřila loni v dlouhodobé části sedmá pozice, přes první kolo play-off po vyřazení od pozdějších šampiónů z Eisbarenu ale nepřešel. Frankfurt v minulém ročníku skončil v základním dějství čtvrtý, finálové brány pak Lvům zavřel Kolín. Letos se mezi elitní osmičku podívá pouze jeden z těchto celků.

Ještě pár kol před koncem by fanoušci Hamburku byli vděční i za desátou příčku, po fantastickém finiši nakonec patřila hokejistům z přístavního města osmá pozice. Svěřenci třiapadesátiletého kanadského kouče Paula Gardnera tak vstupovali do kvalifikace o play-off v velkou dávkou sebevědomí.

Mezi tyčemi dostává nejvíce příležitostí Jean-Marc Pelletier. Výraznou postavou je rovněž Alexander Barta. Šestadvacetiletý útočník mající české kořeny zastával v minulé sezóně dokonce funkci kapitána. Letošní ročník však takřka celý pro zranění zmeškal, posledních šestnáct zápasů ale stihl, a svými čtyřiadvaceti body výrazně dopomohl týmu k předkolu vyřazovací části. Další zástupce země javorových listů, Francois Fortier pak dominoval v základní části klubové střelecké statistice, navíc žádný jiný hráč Hamburku nezaznamenal více bodů.

Frankfurt se prakticky celou základní část držel v elitní šestce, jenže v závěru došel Lvům dech. Z posledních tří střetnutí dokonce odešli zcela s prázdnou, a tak se museli smířit s devátou pozicí. Rovněž Frankfurtu velí kanadský trenér. Pětačtyřicetiletý Rich Chernomaz věří, že z jeho mužstva již spadla psychická deka.“Odhodlání a nasazení je cítit v kabině měrou vrchovatou, pro postup uděláme vše, Hamburk by mohla role favorita v rozhodujícím střetnutí svazovat, čehož chceme využít“, uvedl Chris Taylor, na jehož produktivitu spoléhal Frankfurt v základní části. Pozici jednoznačné brankářské jedničky zaujímá naturalizovaný Němec Ian Gordon.

Zlomí domácí Hamburk prokletí vlastního ledu v této sérii, či v dalších bojích uvidíme hokejisty Frankfurtu? Bwin vyspal na výhru Hamburku kurs 1.90, nerozhodný výsledek má kurs 4.10, na triumf Frankfurtu si můžete vsadit v kursu 3.20.

Reklama