Hlavní obsah

Kölzig se bude šetřit na Itálii

Bez své brankářské jedničky Olafa Kölziga nastoupí němečtí hokejisté ke svému druhému vystoupení na olympijských hrách. Dnes je totiž čeká Kanada a trenér ho chce šetřit na zápasy, ve kterých mají Němci šanci.

Článek

"Godzilla" byl nejlepším hráčem Německa v úvodním zápase s Českou republikou. Kölzig zastavil 30 střel, prohře 1:3 ale nezabránil. Dnes svému týmu ale nepomůže. "Musíme vyhrát nad Itálií a Švýcarskem, abychom se dostali do čtvrtfinále," prohlásil Kölzig, jehož místo dnes zaujme dvacetiletý gólman Kolína Thomas Greiss. Němci si tak podle všeho uvědomují, že proti obhájci olympijského zlata můžou doufat v úspěch jen stěží a chtějí se spíše soustředit na sobotní zápas s Itálií.

Právě proti Itálii vstoupila Kanada do olympijského turnaje. Italové dělali problémy jen na začátku druhé třetiny, kdy vyrovnali na 1:1, čímž si užili svých pět minut slávy. Kanada poté ale pěti góly v řadě dala najevo, kdo je na ledu pánem.

Nejtěžším úkolem kanadského brankáře Luonga bude zřejmě i dnes zůstat pozorný, protože se dá znovu očekávat poměrně jednostranný zápas. O výhře zámořských hokejistů pochybuje asi málokdo, proto také na jejich výhru bookmakeři vypsali velmi nízký kurs 1.08 a na Němce vysokých 17.00. Vsadit si ale můžete i v handicapu, který dává našim sousedům náskok 3.5 gólu.

Reklama