Hlavní obsah

Lecce hostí Juventus

Už včera odstartovalo 15. kolo italské Série A dvěma zápasy. AS vyhrálo nad Chievem a vedoucí Inter zdolal Lazio, čímž navýšil svůj náskok na čele soutěže na devět bodů. Ztenčit se ho bude snažit druhý Juventus, kterého však od třetího AC dělí pouze rozdíl lepšího skóre.

Článek

Juventus z posledních sedmi utkání šest vyhrál a jenom jednou odcházel jako poražený. Po jasné výhře 4:1 nad Janovem z 12. kola nestačil celek Staré dámy na lídra soutěže Inter (0:1). Minulý víkend ale svěřenci trenéra Claudia Ranieriho opět nadělovali, tentokráte dostala čtyři branky Reggina. „Dnes musíme zvítězit, ale bude to velmi těžké. Lecce prochází těžkým obdobím a do utkání dají určitě maximum, protože jim jde o udržení,“ říká záložník hostí Mohammed Sissoko, jehož tým čeká za týden prestižní souboj s AC Milán.

V posledním duelu proti Reggine si hned v úvodu Mauro Camoranesi vyhodil rameno, ale na hřišti vydržel až do poločasu a dokázal otevřít skóre. Nyní ho čeká několik týdnů na marodce, ale poslední zprávy říkají, že problém není tak vážný, jak se zprvu zdálo. 32letý italský záložník se tak připojil k už tak velkému počtu rekonvalescentů v dresu Bianconeri. Trenér Ranieri totiž nadále nemůže počítat s hráči jako Andrade, Zebina, Trezeguet, Buffon, Salihamidžič, Kneževič, Poulsen nebo Mendes.

„Daří se nám. Procházíme dobrým obdobím, vzpamatovali jsme se z porážky od Interu a jsme stále zde. Šestibodový odstup není tak velký. Sezona je dlouhá a musíme chodit zápas od zápasu a uvidíme, kde skončíme,“ dodává 23letý reprezentant Mali, Mohammed Sissoko.

Lecce lze bezesporu označit za remízového krále. Celek z jihu Itálie v dosavadních čtrnácti utkáních hrál nerozhodně hned sedmkrát. Na výhru ale svěřenci trenéra Beretty čekají od konce září a lze jen těžko očekávat, že by se jí dočkali dnes. Lecce ale v domácím prostředí už jednoho favorita o body připravilo, když na začátku listopadu remizovalo 1:1 s AC Milán. Následně však Giallorossi prohráli se Sampdorií, AS Řím a naposled hráli 1:1 venku s Catanií.

„Na Juventus jsme připraveni. Potřebujeme dobrý výsledek, ale důležitou roli sehraje i štěstí. Jedna věc je jistá. Nechceme zopakovat tak špatný výkon jako v posledním domácím utkání proti AS,“ dodává trenér domácích Mario Beretta, jehož tým požene kupředu vyprodaný stadion.

Favoritem tohoto klání je podle sázkové kanceláře bwin Juventus s kursem na výhru 1.80. Na úspěch domácího Lecce si můžete vsadit v kursu 4.50 a na remízu je kurs 3.10.

Reklama