Hlavní obsah

Napraví si Everton reputaci před domácími fanoušky?

Po včerejších sedmi utkáních 16. kola dnes Premier league nabízí kromě duelu West Bromwiche s Portsmouthem také souboj Evertonu s Aston Villou. Evertonu před probíhajícím kolem sice patřila sedmá příčka, ale na vlastním stadionu se Toffees vůbec nedaří, když zde zvítězili pouze jedenkrát - v úvodu listopadu proti Fulhamu.

Článek

Ve 12. kole vyhráli svěřenci trenéra Moyese 3:1 ve West Hamu, když v poslední desetiminutovce skórovali Lescott a dvakrát Luis Saha. Následovala domácí remíza 1:1 s Middlesbrough a porážka 0:1 ve Wiganu. Před týdnem ale celek z Liverpoolu znovu bodoval naplno, když díky brance Stevena Pienaara zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem v Tottenhamu.

Domácí se dnes budou muset vypořádat s nepříjemným faktem, že tři ze čtyř jejich elitních útočníků jsou mimo hru. Nigerijský forvard Yakubu si kvůli problému s achilovkou nezahraje do konce roku a jeho náhradník v souboji se Spurs Saha laboruje s poraněným kolenem. Toffees se musí obejít také bez anglického reprezentačního útočníka do 21 let, Jamese Vaughana (koleno). Jediným hrotovým hráčem tak bude teprve 20letý Nigerijec Victor Anichebe. „Dáme Victorovi šanci, ať ukáže, co umí,“ dodává domácí lodivod David Moyes.

Aston Villa se z vítězství v zápase Premier league radovala naposled v polovině listopadu, kdy překvapivě zdolala na Emirates Stadium Arsenal 2:0. Poté uhrála před vlastním publikem rovněž cenný výsledek – bezbrankovou remízu s úřadujícím šampiony United. V posledním kole přivítali Villans ve Villa Parku Fulham, se kterým opět remizovali 0:0. Ve čtvrtek změřil celek z Birminghamu síly se slovenskou Žilinou a senzačně prohrál 1:2. „Jsme spokojeni s postupem do další fáze, ale porážka nás netěší. Žilina nepatří mezi nejlepší týmy a tak je prohra velkým zklamáním. Vytvářeli jsme si šance a věřil jsem v zisk alespoň jednoho bodu. Bohužel tam nic nespadlo,“ dodal po utkání obránce Zat Knight.

Je nutno podotknout, že Aston Villa nenastoupila v nejsilnější sestavě, do které se dnes vrací hráči jako Agbonhlahor, Barry, Sidwell, Petrov, Davies či Laursen. Jediným hráčem na marodce hostí zůstává norský útočník John Carew (záda). „Naše bilance v Goodison Parku není špatná, ale na tom nezáleží. Do utkání budeme vstupovat s vědomím, že jsme schopni vítězit, což jsme v této sezoně nejednou ukázali,“ dodává manažer Martin O´Neill.

Na vítězství Evertonu vypsali experti sázkové kanceláře bwin kurs 2.25. Jen o trochu méně věří v úspěch hostí z Aston Villy s lákavým kursem 2.95. Pokud si vsadíte na remízu, znásobíte svůj vklad kursem 3.15.

Reklama