Hlavní obsah

Nashvillu se letos zatím proti St. Louis nedařilo

Pěti zápasy otevře program tohoto týdne zámořská NHL. Florida začíná náročné a dlouhé cestování v hlavním městě Kanady. Toronto se naopak vrátilo domů a v utkání s Islanders by znovu po týdnu rádo alespoň bodovalo. Rozjetý Boston se postaví Tampě Bay. V centrální divizi se pokusí St. Louis přiblížit Nashvillu.

Článek

St. Louis prožilo zatím největší krizi v této sezóně před měsícem. Na přelomu října a listopadu totiž vyhrálo pouze jedno z devíti utkání. V brance se tehdy vystřídali postupně čtyři brankáři. Nejvíce toho zatím celkově odchytal Manny Legace, ale lepší statistiky má Chris Mason, který dostává v posledním období přednost. Druhý jmenovaný muž již jednou bývalému zaměstnavateli nedovolil vstřelit gól a dnes by k tomu mohl dostat další příležitost. V mnohem horší situaci je domácí trenér, pokud jde o složení útoků. Chybí mu především dva klíčoví nahrávači Andy McDonald a Paul Kariya. V novém dresu se zatím neprosadil ani Alexander Steen. Lépe si po přestupu do St. Louis vede alespoň v přesilových hrách obránce Carlo Colaiacovo. Klubu jako celku se naopak nedaří v prosinci hra v oslabení.

Nashville prožil krátkou krizi na začátku listopadu, kdy nezvládl první tři zápasy na dlouhé cestě. Začátek prosince se ovšem klubu nadmíru vydařil. Platí to pak především o jednom muži. Pekka Rinne pomohl mužstvu v brance ke třem výhrám v řadě tím, že inkasoval dohromady pouze dvakrát. Jeho letošní bilance je celkově zatím skvělá a hráči před ním se najednou nemusí bát, co se stane, když se jim nepodaří vyjádřit tlak góly. Nashville podával především v listopadu skutečně velmi nevyrovnané výkony, když ve více než polovině zápasů v tomto měsíci nedokázal skórovat v normální hrací době více než dvakrát. Jindy naopak doslova střelecky explodoval. Prosincová utkání hostů se zatím v tomto směru nesou v jakémci minimalistickém duchu.

Bookmakeři bwin očekávají, že se v tabulce lépe postavenému týmu tento styl hry vyplatí i dnes. Domácí sice mají za sebou oslavu tisícího bodu svého klíčového přesilovkového střelce, ale dnes je St. Louis přesto v kursu 2,55 outsiderem. Hostům se proti diviznímu souputníkovi v této sezóně zatím nedaří, ale v minulých letech si na jeho ledě zvykli bodovat. Dnes si lze na výhru Nashvillu vsadit v kursu 2,25 .

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.