Hlavní obsah

Naváže Kvitová na bezchybný výkon z prvního kola?

Dámský turnaj v tasmánském Hobartu má na programu duely o postup do čtvrtfinále. Pouhých šest dní před startem Australian Open mají tenistky nejvyšší čas na doladění formy. O postup mezi nejlepší osmičku se zde střetnou také Alona Bondarenková s Petrou Kvitovou.

Článek

Obě hráčky již mají úvodní představení podniku s názvem Moorilla Intenational úspěšně za sebou. Bondarenková sice před týdnem vypadla v prvním kole v Brisbane s Maďarkou Melindou Czinkovou, ale své působení v Hobartu odstartovala výhrou nad Monicou Niculescuovou z Rumunska. Stejně tak Kvitová v Brisbane při své letošní premiéře neuspěla, Srbka Anna Ivanovičová byla zřetelně nad její síly. Chuť si však spravila v neděli ráno středoevropského času, když domácí Sallly Peersovou zostudila dvěma kanáry.

Alona Bondarenková je spolu se svou sestrou jednoznačnou tahounkou ženského tenisu na Ukrajině. Rodačka z Kryvoj Rogu se nyní nachází na čtyřiatřicáté pozici v žebříčku WTA. Triumf z Lucemburku 2006 zůstává dosud osamocený ve sbírce této blonďaté krásky.

Uplynulých dvanáct měsíců výrazně poznamenala četná zranění, provázející čtyřiadvacetiletou hráčku. Semifinále z Hertogenbosche na trávě tak znamenalo její sezónní maximum. Následný Wimbledon, kde si Ukrajinka hodně věřila, přinesl zklamání. Kvůli zdravotním lapáliím musela ve druhém kole odstoupit, čímž měla Češka Barbora Záhlavová-Strýcová usnadněný postup mezi dvaatřicet nejlepších. Hned čtyřikrát se minulý rok vměstnala do čtvrtfinále, přesto však věří ve výrazné zlepšení už pro sezónu 2009.

O šest let mladší Petra Kvitová patří mezi nejzářivější talenty ženského tenisu v naší zemi. V hlavní soutěži debutovala v rámci elitní ženské kategorie před dvěma lety ve Stockholmu, Polku Domachovskou však přehrát nedokázala. Její loňské zlepšení však bylo vskutku razantní. Hned v únoru zazářila v Paříži, na tvrdém povrchu dokráčela do osmifinále. Stejný výsledek zopakovala o dva týdny později v Memphisu. Ještě větší váhu pak měl postup mezi nejlepších šestnáct na French Open. V Budapešti a Curychu připojila dokonce čtvrtfinále, zejména švýcarský je považován za prestižní součást dámského kolotoče v bílém sportu.

Přetaví Kvitová svůj velký potenciál ve skalp o čtrnáct míst výše postavené hráčky, nebo v turnajovém pavouku uvidíme nadále Alonu Bondarenkovou? Bwin vypsal na vítězství Kvitové kurs 1.75, na postup Bondarenkové si můžete vsadit v kursu 1.95.

Reklama