Hlavní obsah

New Jersey chce srovnat sérii s Miami

Domácí premiéra proti Miami se vůbec nepovedla basketbalistům New Jersey. Nets prohráli ve třetím zápase série 92-103 a pokud dnes svého soupeře neporazí, mohou se pomalu s play off loučit.

Článek

Do druhého kola play off přitom New Jersey nevykročilo vůbec špatně. Hráči trenéra Lawrence Franka si nelámali hlavu s tím, že jejich soupeř má výhodu domácího prostředí, a porazili Miami na jejich palubovce 100-88. Hosté se znovu opírali především o trojici Kidd-Carter-Jefferson, která nastřílela dohromady 69 bodů. Ve druhém utkání se už ale Miami vzpamatovalo a především díky vynikajícímu Dwyanu Wadeovi zvítězilo 111-89. Za vyrovnaného stavu se duel přesunul na půdu New Jersey, kde domácí chtěli jít znovu do vedení. Zápas se jim ale nepovedl; fantastický Vince Carter sice nastřílel 43 bodů, ostatní mu ale příliš nepomohli. Zatímco Carter dal v poslední čtvrtině 13 bodů, zbylí hráči základní pětky vystřelili všehovšudy pětkrát a pokaždé minuli. Domácí fanoušci dnes tedy znovu čekají velké představení od Cartera, který ale ve svém snažení nemůže zůstat osamocen, pokud Nets chtějí pomýšlet na další srovnání série. Od posledního zápasu jim však přibyla další starost; vedení soutěže potrestalo Clifforda Robinsona na pět zápasů za porušení nařízení NBA o drogách. Trenéru Frankovi tak ubyl jeden z hráčů, kteří mají za úkol hlídat obrovitého Shaquilla O'Neala.

Právě O'Neal je spolu s Wadem základním pilířem hry Miami. Jeden z nejdominantnějších pivotů NBA má už sice nejlepší roky za sebou, stále ještě ale dokáže rozhodnout zápas. Prokázal to například v posledním utkání proti Chicagu, ve kterém ke 30 bodům přidal 20 doskoků a stal se hlavním strůjcem vítězství Heat. Proti New Jersey se ale přeci jen prosazuje především Wade; čtyřiadvacetiletý rozehrávač nasázel New Jersey ve třech zápasech 86, v tom posledním se navíc blýskl i sedmi doskoky a deseti asistencemi. Klíčem k vítězství nad Miami je ubránit obě jeho hlavní hvězdy; Wade a O'Neal sice mají výborné spoluhráče, například Antoina Walkera, Udonise Haslema nebo Poseyho, většina zodpovědnosti ale přeci jen leží na nich dvou.

Bookmakeři věří, že New Jersey nepřipustí třetí prohru v řadě. Společnost Betandwin na domácí Nets proto vypsala kurs 1.55 a handicap 4 bodů. Myslíte si, že dnes Miami dokáže urvat i druhý zápas na půdě soupeře? Pak si vsaďte na hosty, kurs je 2.50.

Reklama