Hlavní obsah

Omlazený Arsenal hostí Wigan

Arsenal se o víkendu blýskl vítězstvím nad Manchesterem United a další úspěch si může připsat už dnes. V rámci čtvrtého kola Carling Cupu totiž přivítá Wigan, který v sobotu remizoval doma se Stoke.

Článek

Manažer Arsenalu Arsene Wenger dává v Carling Cupu tradičně šanci hráčům širšího kádru, což se mu v září vyplatilo. Tým plný mladíků porazil ve třetím kole jasně 6:0 Sheffield United, který ještě loni hrával Premier league. Dnes čeká na Kanonýry papírově silnější Wigan, ale sestava by se oproti té zářijové měnit moc neměla. Opět tak dostanou šanci například Carlos Vela, Aaron Ramsey či Jack Wilshere, kterému je pouhých 16 let.

„Jack Wilshere v posledním kole skóroval a dnes bude lidi jistě hodně zajímat. Očekávají určitě další jeho pokrok, jelikož je obrovským talentem anglického fotbalu,“ řekl na adresu svého svěřence zkušený stratég Arsene Wenger, který se musí obejít bez zraněného útočníka Adebayora a disciplinárně potrestaného Robina Van Persieho. Náhradou by měl být 19letý Mexičan Carlos Vela, který v zápase se Sheffieldem zaznamenal dokonce hattrick. „Je od přírody velmi nadaný, rychlý, chytrý a má rovněž velmi dobrou techniku. Chce to ještě, aby přidal na bojovnosti, což nyní dělá mezi ním a ostatními rozdíl,“ komentoval schopnosti dalšího svého hráče francouzský trenér Arsenalu.

Wigan v posledních letech bojuje vždy především o udržení v Premier league a ani letos tomu zatím není jinak. Momentálně figuruje s dvanácti body na čtvrté příčce od konce, ale nejprestižnější soutěž na světě je letos nesmírně vyrovnaná a každý zisk nebo ztráta znamená velký posun. O uplynulém víkendu Latics zaznamenali bezesporu ztrátu, jelikož doma uhráli pouhou bezbrankovou remízu se Stoke.

Chuť si jistě budou chtít dnes spravit na Emirates Stadium, kde se neobjeví útočník Emil Heskey, který si v sobotu přivodil svalové zranění. Jeho místo s největší pravděpodobností zaujme Henri Camara.

I přes omlazenou sestavu vstoupí do zápasu v roli jasného favorita domácí. Na postup svěřenců Arsena Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.20. Myslíte si, že postoupí naopak Wigan, pak si na to vsaďte - kurs je 4.00 rovné.

Reklama