Hlavní obsah

Osasuna chce do Ligy mistrů

Nejdůležitější utkání sezony dnes čeká fotbalisty Osasuny. Pátý tým Primera division dnes přivítá Valencii a jestli chce pomýšlet na Ligu mistrů, musí proti silnému soupeři bodovat.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Pamplona letos zažívá vynikající sezonu. Tým trenéra Aguirreho se V nabité španělské lize rozhodně neztratil a před posledním zápasem může dokonce pomýšlet na evropskou soutěž, která by pro klubovou pokladnu znamenala jistý příjem. Osasuna si sice zkomplikovala situaci, když prohrála dva ze tří posledních zápasů, stále má ale všechno ve svých rukou. Domácí mají stejně bodů jako Sevilla a pokud nad Valencií zvítězí, skončí čtvrtí bez ohledu na výsledek ze hřiště jejich konkurenta. Osasuna se mohla radovat už po víkendu, jenže Sevilla si poradila s Barcelonou 3:2 a je tak stále ve hře. "Na výhru Barcelony jsme nespoléhali," zůstává klidný kapitán Osasuny Cruchaga. "Dopředu jsme radši počítali s vítězstvím Sevilly, takže jsme nebyli zklamáni. To budeme jen tehdy, když nakonec nebudeme slavit postup do Ligy mistrů," dodal. Jeho tým může i selhat, ovšem musí doufat, že selže i Sevilla. "Nezajímá mě, jestli vyhraje Sevilla nebo Real - vím jen, že se chystáme porazit Valencii," nechce se spoléhat na klopýtnutí soupeře Cruchaga.

Na rozdíl od domácích má Valencie možnost hrát v Lize mistrů jistou. Pokud ale ztratí body, budou muset do třetího předkola, což vždy znamená riziko. Hosté ztrácejí na Real jediný bod, jejich motivace je dnes proto veliká. "Není to jen na nás a budeme sledovat, jak se bude vyvíjet zápas v Seville. Věříme ale, že Sevilla doma odvede dobrou práci," neztrácí naději trenér Valencie Flores. "Nemáme co ztratit, můžeme jen získat. Do utkání půjdeme, jako kdyby to bylo důležité finále - stejně jako Osasuna. Účast v Poháru UEFA by pro ně byla úspěchem, účast v Lize mistrů ale ještě mnohem větším," prohlásil Flores. Ten však na trávník v Pamploně bude muset poslat oslabené mužstvo; zřejmě největší ztrátou je Pablo Aimar, který bude zápas sledovat jen jako divák spolu s Morettim, Lopezem, Aureliem, Navarrou, Rufetem, Morou a Kluivertem.

Podle bookmakerů nemá důležitý zápas výrazného favorita. Společnost Betandwin vypsala na domácí kurs 2.60, na hosty 2.40 a na remízu 3.30. Nedokážete se zatím rozhodnout? Pak si počkejte do 21:00 a potom můžete začít sázet live!

Reklama