Hlavní obsah

Petrohrad potřebuje porazit Juventus

Juventus se před 14 dny blýskl vítězstvím na Santiago Bernabeou, kterým si zároveň zajistil účast v jarním osmifinále. V základních skupinách však stále zbývá odehrát dvě kola a dnes zajíždí Stará dáma z povinnosti do Petrohradu.

Článek

Právě Zenit Petrohrad si brousí zuby na druhou postupovou příčku, kterou by rád obsadil na úkor madridského Realu. Svěřenci Dicka Advocaata podávají v prozatímním průběhu Ligy mistrů velmi dobré výkony a trochu smolně mají na svém kontě jen čtyři body. Už v úvodním zápase na hřišti Juventusu sehráli velmi dobrou partii, kterou však gólově neokořenili a nakonec rozhodl poměrně laciný gól z kopačky Alessandra Del Piera.

Na Petrovskij stadionu se dnes očekává podobný scénář. Zenit potřebuje nutně vyhrát, aby si udržel byť teoretickou šanci na postup. Právě účast v osmifinále milionářské soutěže by mohla být tou pravou náplastí na neúspěch v domácí lize. V ní Zenit sice obhajoval titul, ale spokojit se musel až s pátou příčkou v konečné tabulce. „Naše umístění je očividně velkým zklamáním jak pro klub, tak pro fanoušky. Byla to dlouhá a těžká sezóna. Nyní nám zbývají poslední dva zápasy a chceme zakončit rok ve velkém stylu,“ říká jasně kouč Advocaat, který má dnes k dispozici kompletní kádr až na dištancovaného obránce Sebastiena Puygreniera.

Juventus si postup do další fáze Ligy mistrů zajistil především dvěma vítězstvími s Realem. Parádním výkonem se blýskl především Alessandro Del Piero, který během dvou zápasu zaznamenal tři branky a to nebyl daleko od dalších. Momentálně však není v týmu vše v nejlepších kolejích, jelikož o víkendu Stará dáma podlehla nejtěsnějším možným rozdílem Interu Milán.

„Chtěli jsme vyhrát, abychom si udrželi kontakt s absolutní špičkou tabulky. Nicméně, naše cíle se nemění. Chceme vylepšit loňské třetí místo a v Lize mistrů dojít co nejdál,“ nechal se slyšet kouč Juventusu Claudio Ranieri, který v duelu s Interem ztratil záložníka Tiaga. Portugalec se tak dnes na hřišti jistě neobjeví a chybět bude i Dán Christian Paulsen. Zraněný je stále i brankář Buffon a odpočívat by měl dnes v posledních týdnech zářící Del Piero.

Petrohrad je mírným favoritem zápasu a na jeho vítězství si můžete vsadit u společnosti bwin s kursem 1.85. Pokud si myslíte, že zápas skončí remízou, pak se nabízí kurs 3.70. Na výhru Juventusu vypsali bookmakeři kurs 3.40.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.