Hlavní obsah

Pod Ještěd přijede Sevilla

Velký fotbalový svátek čeká dnes hráče Slovanu Liberec. Severočeši na svém hřišti změří síly s držitelem evropského superpoháru, který si tento titul zajistil suverénním vítězstvím nad FC Barcelonou.

Článek

Momentálně druhý nejlepší celek Gambrinus ligy vstoupí do poháru UEFA po neúspěšném víkendovém utkání v Příbrami. Se Středočechy utrpěli svěřenci trenéra Lavičky vůbec první letošní porážku, což by mohlo trochu poznamenat jejich sebevědomí. "Ten zápas jsme si probrali a ukázali si na chyby, kterých jsme se dopustili, ale teď na to chceme co nejrychleji zapomenout. Kdybychom uspěli se Sevillou, byla by to hezká náplast. Sevilla teď patří k absolutní světové špičce, kdo by nechtěl takové mužstvo porazit," konstatoval liberecký záložník a hvězda české jedenadvacítky Tomáš Frejlach. Severočechům se na španělské kluby pravidelně daří, v sezoně 2001/02 dokázali postupně vyřadit Celtu Vigo a Mallorku. Od té doby se ale kádr Liberce velmi obměnil a tyto úspěchy už pamatuje pouze dvojice Hodůr - Janů. "Budeme hrát to, s čím jsme měli doposud úspěchy. I se Sevillou chceme hrát na vítězství," neskrývá své ambice trenér Lavička. Ten dnes nemůže počítat s Blažkem, který se zranil v Příbrami. Nejistý je start i obránce Janů. Pokud by nemohl nastoupit, stáhne se na jeho post Pudil, kterého nahradí na levém kraji zálohy Ančic.

Obhájce trofeje pro vítěze Poháru UEFA přiletěl do České republiky hned bez několika klíčových hráčů. Trenér Juande Ramós nechal ve Španělsku odpočívat asi největší současnou hvězdu týmu - záložníka Jesuse Navase. Kvůli zranění dnes nenastoupí ani Puerta a Correira a dlouhodobě jsou mimo hru Němec Hinkel a Uruguayec Chevantón. "Registrujeme to, ale Sevilla už v minulosti dokázala, že umí i bez stabilních hráčů uhrát velmi dobré výsledky. Bylo by chybou si myslet, že budou slabší," nevidí v absencích žádnou velkou výhodu trenér Severočechů. "Vůbec to není problém. Máme v kádru 23 vyrovnaných hráčů," prohlásil sebevědomě trenér momentálně čtvrtého celku Primera Divison - Ramos. Sevilla má v nohách velice těžké víkendové utkání na Nou Campu, kde utrpěla s Barcelonou porážku 1:3, ale právě dnes si chce spravit chuť. "V Liberci mě uspokojí jakékoli vítězství, i těsné," uvedl Ramós.

Severočeši vstupují do utkání podle bookmakerů v roli outsidera i přes výhodu domácího prostředí. Vsadit si tak na ně můžete v kursu 3.60. Remízu ocenili experti společnosti bwin kursem 3.25 a na vítězství španělského favorita 1.90.

Reklama