Hlavní obsah

Připraví Davyděnko Nadala o postup?

Pouze James Blake má po dvou utkáních jistotu postupu ze zlaté skupiny Turnaje mistrů. Druhý postupující vzejde ze souboje Nadala s Davyděnkem. Oba si prozatím poradili s Robredem, ale ani jeden z nich nestačil na Američana Blaka a tak je postupová matematika zcela jasná - kdo zvítězí, jde dál.

Článek

Momentálně druhý muž žebříčku ATP nevstoupil do Turnaje mistrů určitě tou správnou nohou. Proti Blakeovi byl sice pasován do role favorita, ale to nepotvrdil a po dvou setech odcházel z kurtu se skloněnou hlavou, když si připsal letos teprve jedenáctou porážku. V ostatních 58 utkáních odcházel z kurtu jako vítěz. Nejlépe se mu samozřejmě dařilo na antuce, která je jeho silným povrchem a těžko mu na ní stačí i Federer. Letos vyhrál celkem pět podniků, tím nejcennějším je jistě titul ze dvorců Roland Garros. S Federerem si poradil i ve finále turnajů Master Series v Monte Carlu a Římě. Dařilo se mu ale i na tvrdých površích, kde se probojoval do finále Wimbledonu nebo semifinále na turnaji Masters v Indian Wells. V poslední době ale nebyl moc v optimální formě; v Madridu skončil ve čtvrtfinále, do semifinále se rovněž neprobojoval na posledním grandslamu, kterým bylo US Open.

Dnes narazí na hráče, který je v žebříčku ATP momentálně na bronzové pozici. Je jím Rus Nikolaj Davyděnko - vítěz posledního prestižního turnaje před Turnajem mistrů, který se hrál v Paříži. Kromě Robreda se tohoto turnaje už nikdo další z nejlepší osmičky nezúčastnil - všichni šetřili síly na prestižní poslední turnaj sezony. Do toho vstoupil Davyděnko úspěšně, když si s přehledem poradil s Robredem. Dobře začal i utkání s Blakem, ale poté opět potvrdil svoji horší psychickou odolnost a Američanovi podlehl. Postup si tak musí vybojovat dnes proti Španělovi, což jistě nebude nic jednoduchého.

I když oba hráči patří už nějaký ten pátek ke světové špičce, tak se ještě na okruhu ATP překvapivě ještě nesetkali. Myslíte si, že první vzájemný zápas vyzní lépe pro mladého Španěla? Jestliže ano, poté si na něj vsaďte - kurs je 1.55. Jste-li názoru, že Davyděnko potvrdí svou dobrou momentální formu, pak využijte kursu 2.15, který vypsala společnost bwin na Rusa.

Reklama