Hlavní obsah

Půjde forma Arsenalu opět nahoru?

Minulý týden Arsenal uspěl v domácím zápase s Liverpoolem, když ho vyprovodil ze svého Emirates Stadium debaklem 3:0. Potvrdit tento výsledek dnes chce s Newcastlem, který letos prozatím zažívá nejhorší sezonu za několik posledních let.

Článek

Znovu přirovnám formu Arsenalu k sinusoidě. V počátku sezony měla klesající směr, poté šla nahoru, pak zase dolů a nyní to opět vypadá na stoupající tendenci. První krok zpět k vrcholu udělali svěřenci Arsena Wengera minulý týden pohárovým utkáním v Evertonu, ve kterém zvítězili a postoupili dál. O něco výše je zase posunulo vítězství s Liverpoolem. Dá se říci, že Arsenal ale hraje stále stejně. Jeho největším problémem je produktivita, která je opravdu mizerná. Gunners jednoznačně patří mezi mužstva, jenž si během zápasu vždy vytvoří velkou převahu, ale v letošní sezoně se jim toho moc nedaří využívat. V dnešním utkání proti Newcastlu nepomůže týmu opět Tomáš Rosický, který stále laboruje se zraněním; hrát nemohou rovněž Baptista, Ljungberg, Lauren a Diaby.

Newcastle nevstoupil do letošní sezony určitě tak jak by si představoval. Straky jsou momentálně až třetí od konce, když z deseti utkání dokázaly zvítězit pouze ve dvou. Minulý týden měli jeden ze světlejších letošních okamžiků, který jim pomohl k bezbrankové remíze na hřišti Manchesteru City. Zase se ale potvrdilo to, co Newcastle letos trápí nejvíc - koncovka. Týmu určitě chybí už od léta zraněný Michael Owen, před týdnem navíc nenastoupili ani další elitní útočníci Martins a Ameobi. "Máme za sebou od začátku sezony včetně pohárů celkem 22 střetnutí, během kterých se v naší sestavě objevilo určitě více hráčů než by bylo zdrávo," ukazuje trenér Roeder na velkou marodku, která během úvodu ročníku jeho mužstvo postihla.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Arsene Wengera vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.30. Myslíte si, že Newcastle neodjede z Emirates Stadium s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs je 3.03.

Reklama