Hlavní obsah

Live sázky: Rozehrajte svůj šampionát!

Čtyřmi zápasy dnes odstartuje mistrovství světa v hokeji. Dvakrát můžete s bookmakery změřit síly v Live sázkách bez manipulačního poplatku. Vstupte na vyžehlený led, reagujte na aktuální dění!

Článek

NĚMECKO – RUSKO

Rusko, které je podle kursových expertů největším favoritem šampionátu, nastoupí od 16:15 hodin proti Německu. Kouč Vjačeslav Bykov má v kádru čtrnáct hokejistů, kteří se loni v Quebeku radovali z titulu. Ambice týmu zvyšuje přítomnost šesti hráčů NHL, z nichž před rokem ukončili patnáctileté čekání Ruska na zlato Dmitrij Kalinin z Phoenixu, Denis Grebeškov z Edmontonu a kanonýr Atlanty Ilja Kovalčuk, který bude mít na dresu vyšité kapitánské céčko. Německý trenér Uwe Krupp získal do svého kádru útočníka Jochena Hechta z Buffala, obranné řady vyztužil Christoph Schubert z Ottawy. Ustojí Němci manévry ruské ofenzivy?

SLOVENSKO – MAĎARSKO

Večer se můžete pustit do sázení „naživo“ v pikantním sousedském střetu. Slovensko vyjede na led ve 20:15 hodin proti Maďarsku, outsiderovi turnaje, který se vrátil mezi elitu po dlouhých sedmdesáti letech. Základ týmu kanadského kouče Pata Cortiny tvoří s jedenácti zástupci klub Alba Volán Székesfehérvár, který hraje i nejvyšší rakouskou soutěž. V prestižnější lize působí pouze útočník János Vas, jenž obléká dres celku švédské Elitserien Brynäs Gävle. Čelit střelám soupeře dnes může gólman Krisztián Budai, který má angažmá ve slovenském Kežmaroku. Slovensko vstoupí do turnaje se čtyřmi krajany z NHL. V obraně může trenér Ján Filc počítat s Andrejem Sekerou z Buffala a Borisem Valábikem z Atlanty, útok posílil Michal Handzuš z Los Angeles a Peter Ölvecký z Minnesoty. Kádr je plný krajánků – sedm hokejistů působilo v aktuální sezoně v Kontinentální lize, šest v české extralize, čtyři ve Švédsku a vítěz Stanleyova poháru z roku 2003 s New Jersey Jiří Bicek nastupoval ve švýcarském Bielu. Z české soutěže jsou ve výběru gólman Ján Lašák z Pardubic, obránci Ivan Švarný z Litvínova, René Vydarený z Českých Budějovic, Peter Smrek z Plzně a útočníci Milan Bartovič z Liberce s Jurajem Štefankou z Vítkovic. Největší úspěch Slovenska, titul mistrů světa z Göteborgu 2002, pamatuje sedm členů současného kádru.

Neváhejte a pusťte se do hry, sázejte live! Oba zápasy můžete sledovat na programu ČT2.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.