Hlavní obsah

Rozloučí se Barcelona se sezonou vítězně?

Už jen z povinnosti odehrají poslední zápas v Primera Division hráči Barcelony. Čerství vítězové Ligy mistrů, kteří už jsou mistrem ve španělské soutěži, zamíří k poslednímu utkání do Bilbaa.

Článek

Katalánský klub jede ke svému soupeři s vizitkou nejlepšího týmu Evropy. Nejen, že už je nějaký čas jasným domácím vítězem, ve středu k tomu přidal ještě triumf v Lize mistrů. Hráči a fanoušci Barcelony cenný double pořádně oslavili a je otázkou, jak moc se dokáží na nadcházející zápas soustředit. "Až si s Rijkaardem pořádně odpočineme, začneme sestavovat tým pro příští sezonu," myslí už na budoucnost sportovní ředitel mužstva Begiristain, jehož úkolem bude sehnat útočníka, který by měl nahradit odcházejícího Henrika Larssona. Jedním z mála, kteří mají o co hrát, je útočník hostů Eto'o, který k úspěchům svého týmu může přidat i titul pro nejlepšího střelce Primera Division. Kamerunský reprezentant s 25 góly momentálně vévodí tabulce střelců spolu s Davidem Villou z Valencie; pokud se trefí i proti Bilbau, získá primát jen pro sebe. Šanci má o to větší, že na trávník dnes nevyběhne Ronaldinho, který bude chybět spolu s Decem, Marquezem a Puyolem.

Do budoucna už hledí i domácí Athletic, kterému už v závěrečném souboji také o nic nejde. Hráči Bilbaa se ke konci sezony dokázali zkoncentrovat a díky slušným výkonům se udrželi v nejvyšší španělské soutěži; začátkem května si doma poradili se Zaragozou 1:0 a o čtyři dny později si přivezli cenné tři body ze hřiště La Coruny po vítězství 2:1. Trenér Clemente, který před dvěma měsíci dostal za úkol nesestoupit, tak dobře odvedl svoji práci a nyní věří, že hráče povede i v příští sezoně. "Máme peníze na to, abychom podepsali hráči a je jasné, že můžeme dát dohromady vítězný tým," věří Clemente, který dnes bude kvůli zraněním postrádat Gurpeguiho, Yesta, Exposita a Danobeitiu.

Oslabená Barcelona je dnes podle bookmakerů outsiderem, na kterého společnost Betandwin vypsala kurs 2.70. Myslíte si, že se Bilbao před svými diváky vytáhne a hosty porazí? Pak si vsaďte výhru domácích s kursem 2.35. Vsadit si ale může na desítky dalších příležitostí a jestli budete moci zápas sledovat v televizi, můžete si ho zpříjemnit live sázkou.

Reklama