Hlavní obsah

San Antonio má nůž na krku

Pod tlakem se ocitli hráči úřadujícího šampiona NBA ze San Antonia. Svěřenci trenéra Popoviche prohrávají s Dallasem už 1:3 na zápasy a pokud dnes prohrají, s play off se rozloučí.

Článek

Nejatraktivnější duel Záápadu svedl proti sobě už ve druhém kole dvě nejlepší mužstva konference. San Antonio a Dallas jsou spolu s Detroitem jedinými týmy, které v základní části dokázaly vyhrát alespoň 60 zápasů; protože jsou ale dnešní soupeři ve stejné divizi, utkávají se už nyní. Díky lepší bilanci bylo ve výhodnější pozici San Antonio, které má výhodu domácího prostředí. Spurs ji ale využili jen napůl. V prvním utkání si s Mavericks ještě těsně poradili a zvítězili 87-85, ve druhém se ale Dallas zvedl a připravil San Antoniu drtivou porážku 113-91. Série se poté přesunula do Texasu; v obou zápasech byli hosté blízko vítězství, ani jednou na něj ale nedosáhli. Dallas nejprve vyhrál 104-103 a o dva dny později lépe zvládl prodloužení, po kterém zvítězil 123-118.

Oba týmy jsou - stejně jako Detroit - vynikajícím příkladem týmové hry, která je dovedla mezi elitu NBA. Ačkoli Dallas táhne především Němec Dirk Nowitzki a San Antonio hodně spoléhá na dvojici Duncan-Parker, jejich spoluhráči jsou nezbytnými kolečky ve výborně fungujících strojích. Je dost možné, že ti méně nápadní hráči duel dvou vynikajících týmů nakonec rozhodnou. Na straně domácích to může být vyhlášený obranář Bruce Bowen, který se bude snažit pokrýt univerzálního Nowitzkého, na straně hostů to může být dvojice Dampier-Diop, která se pokusí zastavit Tima Duncana.

Přestože dosavadní průběh série dokazuje, jak jsou oba týmy vyrovnané, podle bookmakerů má dnes výrazně větší šance na vítězství domácí tým. Společnost Betandwin proto na San Antonio vypsala kurs 1.45 a handicap 4.5 bodu. Věříte, že dnes Dallas sérii ukončí? Pak si vsaďte na vítězství hostů v kursu 2.80.

Reklama