Hlavní obsah

Ukončí dnes Tampa černou sérii?

Dva týmy, které už letos hrají jen o čest, se dnes utkají na stadionu Tampy Bay. Domácí Devil Rays se pokusí ukončit šňůru osmi porážek v řadě v utkání proti Baltimoru.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Oba dnešní soupeři jsou na spodku Východní divize Americké ligy a stejně jako v předchozích letech, i letos dohrávají sezonu bez šance dostat se do play off. To ovšem neznamená, že by neměli motivaci. Baseballisté Tampy jsou s bilancí 57-93 momentálně nejhorším týmem MLB a určitě tak nebudou chtít i skončit. Na úplné dno se dostali po sérii osmi proher v řadě. Poslední vítězství zaznamenali minulou sobotu proti Oaklandu, se kterým se rozloučili nedělní prohrou a poté neuspěli ani jednou v sériích proti newyorským Yankees a Torontu. Po týdnu se vrátili domů, před svými fanoušky si ale včera nevedli příliš dobře - v prvním utkání je Baltimore porazil 4-1. Úkol ukončit černou šňůru dnes připadl nováčkovi Jasonu Hammelovi, který se Orioles postaví potřetí v sezoně; v předešlých dvou zápasech se mu vůbec nedařilo, soupeřům povolil celkem devět bodů a oba zápasy prohrál.

Baltimore své dva poslední zápasy vyhrál, rozhodně to ale neznamená, že by se svými momentálními výkony mohli být jeho hráči spokojeni. V září to bylo vůbec poprvé, kdy zvítězili dvakrát po sobě, z dosavadních pěti sérii utkání nevyhráli ani jednu. Dnes se na kopci v dresu Orioles představí Adam Loewen, pro kterého je letošní sezona premiérová, stejně jako pro jeho protějšek. Loewen si vede slušně, hlavně v posledních týdnech - od přestávky na zápas All-Star má bilanci 5-3 a průměr pod 4.5 bodu na zápas. Dnes ovšem narazí na soupeře, proti kterému se mu dvakrát nedařilo; v prvním letošním vzájemném souboji ho hráči Tampy vyhnali po čtyřech směnách, během kterých mu nasázeli pět bodů, a na konci srpna vydržel jen o směnu déle.

I přesto dnes bookmakeři věří spíše jeho týmu, na který vypsali kurs 1.73. Myslíte si, že Tampa konečně zabere a Baltimore dnes porazí? Potom si vsaďte na domácí v kursu 2.15.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.