Hlavní obsah

Viktorka chce potvrdit formu v Olomouci

Čtrnácté kolo druhé české nejvyšší fotbalové soutěže dnes uzavře zápas na Andrově stadionu v Olomouci. Rezerva Sigmy zde přivítá momentálního lídra soutěže - žižkovskou Viktorii.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Sparťan Tomáš Sivok v hlavičkovém souboji s Marcelem Šťastným ze Žižkovem

Článek

Olomoucká rezerva vstupuje do dnešního zápasu čtrnáctého kola se čtrnácti body, se kterými jen na čtrnáctém místě tabulky. Většinu bodů - deset - získala na domácím stadionu, což není u tzv. "béček" ničím zvláštním. Především doma totiž nastupují posílená o hráče "A" týmů a na jejich výsledcích to bývá znát. Juniorka Olomouce to potvrdila i v minulém kole, když si nepřivezla ani bod z Hradce Králové. V utkání se sice rychle ujala vedení, ve druhém poločase ale dvakrát inkasovala. Olomoucké "áčko" včera remizovalo doma s Teplicemi 1:1, když rozhodčí pro údajný ofsajd neuznal branku Schulmeistera ze 75. minuty. Dá se očekávat, že dnes rezerva nastoupí posílena o hráče širšího kádru prvního mužstva.

Viktoria Žižkov neodstartovala do nové sezony moc dobře, vzrůstající forma ji ale v minulém kole katapultovala na samé čelo tabulky. Jestliže dnes získá tři body, tak uteče svým pronásledovatelům už na rozdíl čtyř bodů. Za celý podzim prohrála pouze v derby s Bohemians; v minulém kole potvrdila svou formu doma s Třincem, kterému uštědřila debakl 5:1. Po dvouzápasovém volnu se hráči ve středu vrátili do tréninkového procesu a pilně se připravovali na dnešní utkání. Nechyběl mezi nimi ani uzdravený Milan Jambor, který se týmu pokusí pomoci v posledních dvou utkáních podzimní části. "Mužstvo je v pořádku a hráče upozorňujeme na to, že jdeme na soupeře, jehož hra je trochu nevyrovnaná. Mladí kluci hrají velmi slušně směrem dopředu, ale v defenzívě se dopouštějí individuálních chyb. Vždy hodně záleží na tom, jak se podaří doplnit kádr na některých postech o hráče z áčka. To uvidíme až na místě před zápasem," řekl před utkáním trenér Skalba.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin hostům, na které vypsali kurs 1.90. Myslíte si, že olomoucká rezerva dnes potvrdí předchozí dobré výsledky na domácím hřišti a zvítězí? Potom si vsaďte na domácích - kurs je 3.70. Remízu potom bookmakeři stejné společnosti ocenili kursem 2.95.

Reklama