Hlavní obsah

10:1! Na Vondroušovou se Pála může spolehnout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako sedmnáctiletá prohrála Markéta Vondroušová svou fedcupovou premiéru s Američankou Coco Vandewegheovou. Celková bilance české tenistky v týmové soutěži, která mezitím změnila název na Billie Jean King Cup, je však v tuto chvíli 10:1! I v tureckém Beleku, kde se v pátek a v sobotu uskuteční kvalifikace s Ukrajinou, má být 23letá hráčka důležitou českou zbraní.

Foto: Český tenisový svaz/Pavel Lebeda - sport-pics.cz

Markéta Vondroušová při tréninku v tureckém Beleku.

Článek

„To je krásný,“ pousmála se Vondroušová nad svým zápasovým skóre, které by si za pár dnů jistě ráda vylepšila. „Doufám, že se bude dařit,“ věří finalistka Roland Garros 2019, která vzhledem k častým zdravotním problémům aktuálně zaujímá až 82. příčku WTA.

Ostatně i kapitán českého týmu Petr Pála sleduje kromě toho, jak se jeho hráčky přizpůsobují antuce, také jejich zdravotní stav.

„Hlavně ať nejsou problémy, holky si ale zvykají rychle,“ potěšilo kapitána, který má v plánu vyrazit na trénink Ukrajinek.

Foto: Český tenisový svaz/Pavel Lebeda - sport-pics.cz

Markéta Vondroušová při tréninku v tureckém Beleku.

„Antuka je tady rychlejší, i míče docela lítají. Z betonu to není zase taková velká změna. I když jsou občas horší odskoky,“ hodnotila Vondroušová, která ale dokáže hrát špičkově na všech površích.

Český tým včera absolvoval společné focení a má ještě dva dny na to, aby vyladil formu a určil nominaci do pátečních dvouher.

„Radši bych už hrála body. Máme tady ale kvalitní holky, abychom se dobře připravily mezi sebou. Ale stejně se už nemůžu dočkat zápasů, i když vím, že to bude těžké,“ řekla Vondroušová, jejíž program v Beleku je stabilní.

Foto: Český tenisový svaz/Pavel Lebeda - sport-pics.cz

Markéta Vondroušová při tréninku v tureckém Beleku.

„Vzbudím se kolem 8, pak snídám. V 11 první tréninková fáze, od pěti druhá a pak večeře nebo cvičení, když se to stihne: a po večeři hrajeme UNO. S kapitánem jsem třikrát hrála o to, kdo bude poslední. A třikrát jsem ho porazila,“ líčila se smíchem.

Na zápasové dny ale bude muset Vondroušová svůj rozvrh trochu překopat. Začíná se už v 11 dopoledne místního času.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.