Hlavní obsah

Neskutečný servis, ohromná profesionalita. Teenagerky si vychutnávají týmovou premiéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se ozval kapitán, ani na sekundu je nenapadlo, že by si nechaly nominaci na zápas proti Ukrajině ujít. Osmnáctiletá Linda Nosková se ocitla už v původní pětici, kterou kvůli zranění musela opustit Kateřina Siniaková. A na její místo pak byla doplněna sedmnáctiletá Sára Bejlek.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Sára Bejlek během přípravy v Turecku na duel s Ukrajinou.

Článek

Obě debutantky v Billie Jean King Cupu patří k nové vlně českých nadějí. Vítězka juniorského Roland Garros Nosková je aktuálně 53. na světě. I Bejlek (155.) už má za sebou starty v hlavních soutěžích dospělých grandslamů. Týmová soutěž je ale přece jen něco jiného.

„Je to jedinečný, když je tady kolem celý tým. Normálně se takhle s holkama na kurt nedostanu," cení si Nosková. „Prostě super. Jsem ráda, že tu můžu být. Jsem ready od rána do večera, klidně i o půlnoci. A budu se snažit holky na zápas co nejlíp připravit," hlásila Bejlek z tureckého Beleku, kde se kvalifikační utkání s Ukrajinkami v pátek a v sobotu uskuteční.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz). 

Linda Nosková během příparvy v Tuecku na duel s Ukrajinou.

Spoluhráčkám i kapitánovi přivezla do Turecka dárečky. I když se dostavila se zpožděním. Z turnaje ve Splitu musela totiž nejdřív do Prahy a odtud cestovala letadlem. Nosková o své premiéře v BJKC věděla už od turnaje v Indian Wells, když se Pála spojil s jejím koučem Tomášem Krupou.

„Je tu neskutečný servis. Taková zkušenost zvyšuje sebevědomí," poznává Bejlek poprvé tradiční péči kolem českého družstva. „Ohromná profesionalita," souhlasí Nosková. Týmového ducha v Turecku udržují společné snídaně či večeře, ale třeba i karty. Kapitán už si postěžoval, jak ho tenistky obehrály.

„Proti turnajům je to tady velká změna," směje se Bejlek.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Sára Bejlek během přípravy v Turecku na duel s Ukrajinou.

České teenagerky zatím příliš nepočítají, že by se objevily na kurtu i v zápase BJKC. Ale kdo ví, co závěr týdne přinese.

„V Ostravě jsem vídala zápasy Fed Cupu a Davis Cupu. Nenapadlo by mě, že se (nominace) dočkám tak rychle," prohlásila Nosková.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.