Hlavní obsah

ATP nebude krátit body na travnatých turnajích, které vyloučily ruské tenisty

Na britských tenisových turnajích, které se budou hrát jako příprava na Wimbledon, nebude nijak omezeno udělování bodů do světového žebříčku, přestože z nich budou vyloučeni hráči z Ruska a Běloruska. Oznámilo to vedení mužského okruhu ATP.

Foto: merseysidesport.com

Ilustrační foto.

Článek

Wimbledon, který pořádá All England Lawn Tennis Clubu (AELTC), rozhodl o zákazu startu pro ruské a běloruské hráče kvůli invazi na Ukrajinu už v dubnu jako první turnaj. Přípravné travnaté turnaje, které spadají pod Lawn Tennis Association (LTA), poté zaujaly stejný postoj.

Automatické vyloučení tenistů z obou zemí vyvolalo kritiku mezi hráči, s postupem nesouhlasí mimo jiné světová jednička Novak Djokovič či Rafael Nadal. Proti se vyslovili i představitelé ATP a ženské WTA. Obě organizace vůči organizátorům Wimbledonu stále zvažují sankce, kterými může být například neudělení bodů do světových žebříčků, definitivní rozhodnutí ale zatím nepadlo.

Jistý je zatím jen postoj k turnajům, které spadají do ATP Tour. "Po důkladných konzultacích se zástupci hráčů a turnajů se výbor ATP rozhodl, že letošní turnaje ATP v Queen's Clubu a Eastbourne se budou konat jako obvykle s plnými body do žebříčku ATP," uvedla asociace ATP v prohlášení. Zdůraznila ale, že vyloučení ruských a běloruských sportovců odporuje pravidlům ATP.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články