Hlavní obsah

Monfils kvůli ostruze na patě vynechá French Open

Francouzský tenista Gaël Monfils nebude startovat na Roland Garros. Domácí grandslam vynechá kvůli ostruze na patě pravé nohy, s níž se už léčil v průběhu sezony. Pětatřicetiletému Monfilsovi patří aktuálně ve světovém žebříčku 22. místo, současné potíže jej připravily i o start na přípravném turnaji v Lyonu, který je na programu v tomto týdnu.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Gaël Monfils na turnaji v Madridu

Článek

Monfils na twitteru vysvětlil, že mu od dubnového turnaje Masters v Monte Carlu ztěžuje ostruha pohyb na kurtu. "Rozhodl jsem se v tomto týdnu podstoupit drobný zákrok, abych se potíží zbavil, než se opět vrátím k zápasům," uvedl.

Čtvrtfinalista letošního Australian Open a vítěz lednového turnaje v Adelaide naposledy startoval na začátku května v Madridu, kde ve druhém kole ani na 18. pokus nedokázal porazit světovou jedničku Novaka Djokoviče. V březnu v Indian Wels pro změnu získal skalp tehdejšího prvního hráče světa Daniila Medveděva.

Vítěz 11 turnajů na okruhu ATP Monfils bude na pařížské antuce chybět potřetí od roku 2005, kdy tam debutoval v hlavní soutěži. Jeho maximem na druhém grandslamu sezony je semifinálová účast v roce 2008, o osm let později se mezi nejlepší čtyři dostal i na US Open.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články