Hlavní obsah

99:98! Bitva bývalých českých spoluhráček vrcholila velkým obratem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Set v zádech, vedení 4:3 a 40:30 ve druhém dějství nestačilo. V rozhodující sadě dokonce ani skóre 4:1… Posledních pět gamů vypjaté čtvrtfinálové čtyřhry na Australian Open patřilo páru Storm Hunterová, Kateřina Siniaková. V Melbourne zlomily Barboru Krejčíkovou a Lauru Siegemundovou za dvě a půl hodiny výsledkem 4:6, 7:5, 6:4.

Foto: Profimedia.cz

Kateřina Siniaková (vpravo) se s novou spoluhráčkou Storm Hunterovou probojovala do semifinále Australian Open

Článek

O zavilém a nesmírně vyrovnaném boji svědčí i poměr všech míčů. H+S proměněným druhým mečbolem upravily konečné skóre na 99:98 a v Margaret Court Areně si mohly padnout kolem krku.

„Australané dělají velkou podporu a jsou skvělým publikem. Vždycky hnali domácí hráče a hráčky,“ těšila se Siniaková před Vánocemi a dosavadní průběh turnaje její odhady naplnil.

Zatímco domácí fanoušci v Melbourne ale brali středeční duel jako příležitost k odvetě Hunterové za porážku s Krejčíkovou ve třetím kole dvouhry, pro české příznivce bylo krajně nezvyklé vidět Krejčíkovou a Siniakovou coby soupeřky. Než na podzim loňského roku ukončily spolupráci, vyhrály společně sedm grandslamů, Turnaj mistryň i olympiádu.

„Určitě to bude velká výzva. Po dlouhé době změna. Bude to něco jiného tím, že jsem byla dlouhodobě zvyklá na jinou parťačku,“ tvrdila Siniaková, která ale chtěla trochu jinou atmosféru v deblovém týmu. „Hodně jsem o tom přemýšlela. Myslím, že to rozhodnutí je správné. Jak se ten rok vyvine, ukáže čas.“

Minimálně v Austrálii se vyvíjí dobře. Třetí nasazený pár v souboji o finále vyzve Belgičanku Mertensovou a Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, bývalou spoluhráčku Barbory Strýcové. Kdo bude mít podporu diváků, se dá lehce odvodit.

Reklama