Hlavní obsah

Parádní jízda českých hvězd! Krejčíková se Siniakovou si zahrají na Australian Open o titul

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková postoupily na Australian Open stejně jako loni do finále čtyřhry. Turnajové jedničky porazily v semifinále v Melbourne třetí nasazené Belgičanku Elise Mertensovou a Rusku Veroniku Kuděrmětovovou 6:2 a 6:3. V boji o svůj čtvrtý grandslamový titul a první v Austrálii se v nedělním finále střetnou s překvapením turnaje - s brazilsko-kazašským párem Beatriz Haddadová Maiaová a Anna Danilinová.

Foto: Profimedia.cz

Krejčíková se Siniakovou postupují do finále Australian Open

Článek

Siniaková a Krejčíková loni v deblovém finále prohrály s Mertensovou, která tehdy hrála ve dvojici s Běloruskou Arynou Sabalenkovou. Letošní semifinále začal český pár brejkem hned v první hře a úvodní set ovládl jasně. Ve druhém sice olympijské vítězky z Tokia prohrávaly 1:3, ziskem pěti her v řadě vývoj sady otočily a z postupu se radovaly za hodinu a jedenáct minut.

"Děkujeme za skvělou atmosféru a je parádní, že jsme ve finále. Musely jsme projít několika těžkými zápasy, abychom se tam dostaly. Jsem na nás pyšná a těšíme se," řekla Krejčíková v rozhovoru na kurtu. "Cítím se skvěle, hrajeme výborně. Tlačíme na soupeřky, aby hrály na hranici možností. Jsem nadšená, že jsme zase ve finále a snad budu hrát lépe než loni," přála si Siniaková.

Haddadová Maiaová a Danilinová vyřadily cestou do finále ve druhém kole český pár Tereza Martincová, Markéta Vondroušová. Ve druhém semifinále si poradily s turnajovými dvojkami Šuko Aojamovou, Enou Šibaharaovou z Japonska po setech 6:4, 5:7 a 6:4.

"Ve finále je důležité soustředit se na sebe a předvést nejlepší výkon, což zkusíme. Už máme za sebou hodně velkých finálových zápasů a jsme dobrý tým," uvedla Siniaková.

Světová jednička čtyřhry Siniaková a dvojka Krejčíková společně vyhrály tři grandslamové tituly, dvakrát uspěly na Roland Garros (2018 a 2021) a jednou ve Wimbledonu (2018).

Titul ve čtyřhře na Australian Open z Češek naposledy získala Lucie Šafářová, která v roce 2017 slavila s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Český pár vyhrál soutěž jen jednou: Jana Novotná s Helenou Sukovou to dokázaly před 32 lety.

Australské deblové finále

Mužské deblové finále bude záležitostí pouze domácích tenistů. Nick Kyrgios a Thanasi Kokkinakis v bouřící Areně Roda Lavera přehráli třetí nasazené Marcela Granollerse ze Španělska a Argentince Horacia Zeballose 7:6, 6:4 a Matthew Ebden a Max Purcell zdolali předloňské šampiony i turnajové dvojky Američana Rajeeva Rama s Britem Joem Salisburym 6:3, 7:6.

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 75 milionů australských dolarů):
Muži:
Čtyřhra - semifinále:
Ebden, Purcell (Austr.) - Ram, Salisbury (2-USA/Brit.) 6:3, 7:6 (11:9)
Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Kuděrmětovová, Mertensová (3-Rus./Belg.) 6:2, 6:3
Junioři:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Menšík (4-ČR) - Demin (Rus.) 6:0, 6:1.
Ostatní výsledky Australian Open zde

Reklama