Hlavní obsah

Deportace se nekoná. Djokovič zůstává v Austrálii

Deportace se zatím nekoná. Světová tenisová jednička Novak Djokovič zůstane v australském Melbourne minimálně do pondělí, přestože po nesplnění podmínek pro povolení vstupu do země mu hrozilo, že bude v řádu hodin po středečním příletu z Austrálie vyhoštěn.

Foto: Pool, Reuters

Novak Djokovič zatím zůstává v Austrálii.

Článek

Srbského hráče prozatím od deportace uchránilo rozhodnutí federálního soudu, na který se obrátili hráčovi právníci. Ti podstoupili ve čtvrtek online slyšení u soudu poté, co bylo Djokovičovo vízum zrušeno a hráč byl umístěn do detenčního hotelu.

Soud se bude Djokovičovým případem zabývat v pondělí. Do té doby rodák z Bělehradu v zemi zůstane uzavřený v hotelu.

20násobný grandslamový šampion sice obdržel zdravotní výjimku, kterou mu schválily dva nezávislé panely expertů organizované státem Victoria a australským tenisovým svazem, ale po přistání v Melbourne mu pohraniční stráž výjimku neuznala.

Podle úředníků Djokovič nesplnil podmínky pro umožnění vstupu do země. Hráčovo vízum bylo následně zrušeno.

„Vízum pana Djokoviče bylo zrušeno. Pravidla jsou pravidla, obzvlášť co se týče našich hranic. Nikdo není nad pravidly. Naše striktní hraniční politika byla zásadní pro to, že Austrálie má jedny z nejnižších počtů úmrtí na covid na světě. Zůstáváme dál opatrní," napsal premiér na Twitteru.

Srbovi právníci se snaží rozhodnutí úředníků zvrátit.

Reklama

Související témata: