Hlavní obsah

Děti „otrocky“ sušily kurt ručníky. Tohle že je vrchol moderní techniky? diví se fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wimbledonská šampionka Jelena Rybakinová postoupila jako první z žen do semifinále Australian Open, když porazila výše nasazenou Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 6:2 a 6:4. Průběh první sady však narušil déšť a diváky zaujal zejména jeden neherní moment. Mladí dobrovolníci totiž kurt po zatažení střechy sušili ručníky a diváci se podivovali, že i v dnešní době je toto nejefektivnější způsob, jak dostat vodu z kurtu.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Děti suší kurt ručníky.

Článek

První set zápasu mezi Kazaškou a Lotyškou přerušila za stavu 3:1 a 40:30 očekávaná přeháňka, a tak musely obě hráčky zhruba na půl hodiny opustit kurt, než se organizátorům podaří opět připravit přívětivé podmínky pro hru. Když se střecha arény Roda Lavera zatáhla, bylo třeba kurt vysušit.

A světe div se, i v dnešní moderní době, kdy i čároví rozhodčí na turnaji jsou nahrazeni moderní technologií, která hlásí případné auty, museli mladí sběrači míčků padnout na kolena a vodu z kurtu vysušovat ručníky. Podle australského tenisového svazu je toto stále nejrychlejší metoda, jak začít co nejdříve hrát.

Divákům se moc nelíbí, že děti, které takto „otročily" nejsou za svou práci placeny. Na US Open si přitom sběrači přijdou na 15 dolarů za hodinu (asi 330 korun), na Wimbledonu dostávají paušální sazbu 352 dolarů týdně (necelých 8 tisíc korun).

Zápas se každopádně po přerušení dohrál a wimbledonská vítězka z minulého roku Rybakinová si došla pro pohodlný postup do semifinále Australian Open, kde se utká s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Reklama