Hlavní obsah

Djokovič nechal vyhodit fanouška z hlediště a poté šokoval: Mé zranění není vůbec dobré

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srbský tenista Novak Djokovič zvládl i svůj druhý zápas na letošním Australian Open a stále tak může bojovat o šanci na vyrovnání rekordu Rafaela Nadala v počtu grandslamových vítězství. Francouzského kvalifikanta Enza Couacauda porazil 6:1, 6:7, 6:2 a 6:0. Během zápasu se však oba tenisté potýkali se zraněními i s nepříjemnými fanoušky. Jednoho z nich nechal Djokovič vyvést z hlediště. V rozhovoru po utkání poté vyděsil své příznivce, když řekl, že s jeho zraněním hamstringu to není vůbec dobré.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Djokovič nechal vyvést ze stadionu provokujícího fanouškaVideo: sntv

 
Článek

Byl to dlouhý zápas a francouzský tenista nechtěl dát svou kůži lacino. V utkání pokračoval i poté, co si během první sady za stavu 1:3 zvrtl kotník, který si vyžádal dlouhé ošetření. Ve druhém setu si naopak medical time-out vyžádal jeho soupeř, který se už před turnajem potýkal se zraněním hamstringu.

Djokovič sice druhý set prohrál v tie-breaku, ale poté už svému soupeři moc šancí nedal. Ve čtvrté sadě mu dokonce nadělil kanára. Během tohoto setu však už srbskému tenistovi došla trpělivost s jedním z fanoušků, který opakovaně vykřikoval při jeho podání.

„Můžeme toho chlápka dostat ven?" tázal se Djokovič umpirového rozhodčího a ukazoval na jednoho ze čtveřice diváků oblečených ve stylu hlavní postavy z populárních kreslených sérií Hledá se Valda. „Děláte si ze mě srandu? Ten chlap je opilý do němoty, od prvního bodu jen provokuje. Nepřišel se dívat na tenis, chce se mi jen dostat do hlavy," stěžoval si. Souhlasili s ním i komentátoři Eurosportu. „Má pravdu, dělá to celý večer. Už to není vtipné," řekli.

Umpirový rozhodčí však dlouho zůstával neoblomný. „Slyšel jsi ho minimálně desetkrát, já tak padesátkrát, tak co s tím uděláš?" dožadoval se Djokovič vyvedení neukázněného fanouška z hlediště, kterého se nakonec i dočkal. Ještě předtím se mu snažili pomoct i rozumní fanoušci, kteří svého kolegu okřikli, aby byl zticha.

Po zápase se tak mohlo zdát, že má jen samé důvody ke spokojenosti, ale opak byl pravdou. V rozhovoru přiznal, že jeho svalové zranění, kvůli kterému před turnajem vynechal i několik tréninkových zápasů, je vážné.

„Abych byl upřímný, není to vůbec dobré. Beru to ze dne na den, v minulém zápase to bylo lepší než dnes," uvedl 21násobný grandslamový šampion. „Teď je to na Bohu a na mém fyzioterapeutovi, aby mi pomohl. Doufám, že se mi podaří zotavit a připravit na další těžký zápas," dodal Djokovič, který by se ve třetím kole měl v pátek v noci utkat s Bulharem Grigorem Dimitrovem.

Reklama