Hlavní obsah

Naštvaný Djokovič se opřel do Eurosportu: Příště si ověřte, co pouštíte ven!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do druhého kola Australian Open proklouzl bez větších problémů. Přesto měl někdejší první hráč světa Novak Djokovič po třísetové výhře nad Španělem Robertem Carballésem Baenou důvod k rozmrzelosti. Naštvala ho informace zveřejněná stanicí Eurosport, která grandslamový turnaj vysílá.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Novak Djokovic na Australian Open

Článek

Stanice během úvodního setu napsala na svém twitterovém účtu: „Djokovič se vzepřel umpirové rozhodčí (Aurelii Tourteové) a hned na začátku prvního zápasu na Australian Open si bere toaletní pauzu."

Proti tomuto tvrzení se nicméně 21násobný grandslamový šampion s odstupem celkem ostře ohradil.

„Eurosporte, prosím, ověř si informace před tím, než pustíš ven něco, co je lež a někoho tím očerníš," napsal Djokovič na Instagramu.

Foto: Novak Djokovič

Novak Djokovič se opřel do Eurosportu.

Následně situaci vysvětlil s tím, že kurt opustil po domluvě s rozhodčí a rozhodně s ní neměl kvůli tomu jakýkoliv spor.

„Umpirová sudí mi povolila odejít na toaletu, nicméně mi řekla, že to nebude počítat jako toaletní pauzu, ale jen jako pauzu na výměnu stran. A řekla mi, ať si pospíším," rozepsal se srbský tenista.

„Když už jsem skoro opustil kurt, tak na mě zavolala (což jsem neslyšel), že záchody jsou na opačné straně. Já jsem ale nějaké našel i tam, kam jsem šel. Takže to vůbec není tak, že jsem se ´vzepřel´ jí nebo jakémukoliv pravidlu. Ona mi to povolila, jen mě upozornila, ať jsem rychlý," pokračoval.

„Takže příště víc přemýšlejte o tom, co zveřejňujete. Máte zodpovědnost vůči spoustě fanoušků, kteří vás sledují," dodal.

Nad počínáním Djokoviče se v reálném čase podivoval i bývalý skvělý deblista Mark Woodforde. „Myslím, že tady zneužil své postavení. Podle mě na něj rozhodčí volala, ať se vrátí zpátky," uvedl.

Reklama