Hlavní obsah

Djokovič rozesmál Melbourne: Nic necítím. Ale necpal jsem do sebe ty pilulky, které myslíte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat na Australian Open mu zatím vychází parádně. Výsledkově skvělou jízdu ale kazí 21násobnému grandslamovému šampionovi Novaku Djokovičovi zdravotní problémy. Když však v pondělí smetl v osmifinále domácího Alexe De Minaura (6:2, 6:1, 6:2), žádnou bolest prý necítil. Jenže jen díky medikaci.

Foto: Jaimi Joy, Reuters

Novak Djokovič během osmifinále Australian Open.

Článek

Srbský tenista se na turnaji potýká se zraněným stehenním svalem a na toto téma pochopitelně přišla i řeč v pozápasovém rozhovoru na kurtu s Jimem Courierem.

„Dnes to na mě nebylo nijak vidět, že jsem zraněný. Nic jsem necítil, což bylo skvělé," dělil se o své dojmy rodák z Bělehradu, jemuž aplaudovali fanoušci v Rod Laver Areně navzdory tomu, že vyřadil domácího tenistu.

„Chtěl bych poděkovat svému lékařskému týmu a fyzioterapeutovi. Děkuji i bohu za to, že pořád jedu dál. Nechci se ale radovat předčasně. V prvním zápase jsem se cítil skvěle, v tom druhém už ne. Takže vím, že věci se mohou změnit velmi rychle," pokračoval Djokovič.

„Poslední dny jsem do sebe nacpal hodně pilulek, abych necítil bolest. Což není ideální. Ale ne ty pilulky, co myslíte. Jsou to protizánětlivé prášky," rozesmál Srb fanoušky odmítnutím, že by snad mělo jít o viagru či něco podobného.

„Normálně jsem proti užívání těchto prášků, ale musel jsem najít nějaký způsob, jak pokračovat," vysvětloval.

Před domácími fanoušky ani nijak neskrýval, jak ho těší, že se s de Minaurem vypořádal velice rychle.

„Nemohu ani říct, že mě mrzí, že jste neviděli delší zápas. Abych byl upřímný, toužil jsem vyhrát ve třech setech," dodala turnajová čtyřka, která se v boji o semifinále utká s Rusem Andrejem Rubljovem.

Reklama