Hlavní obsah

Dvojí metr? Mladý tenista se nemůže naočkovat, výjimku na Australian Open ale nedostal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve sportovním světě aktuálně velmi rezonuje případ neočkovaného srbského tenisty Novaka Djokoviče, který kvůli špatnému vízu, které umožňuje vstup do Austrálie i neočkovaným, nemůže opustit karanténní hotel v Melbourne. Výjimku pro start na Australian Open však předtím dostal, za doposud neobjasněných podmínek. Indický junior Aman Dahiya však takové štěstí neměl. Proč?

Foto: @InsideSportIND, Twitter

Djokovič vs. Dahiya.

Článek

Indický tenista, který v minulé sezoně v juniorských kategoriích vyhrál pět turnajů ve dvouhře a sedm v deblu, se přihlásil do kvalifikace na Australian Open a na turnaj kategorie J1 v Traralgonu. Ani na jedné akci se však nepředstaví.

Proč? Jelikož Dahiyaovi je teprve sedmnáct let a v Indii očkují proti koronaviru až od 18 let, nemůže do Austrálie odcestovat. Jeho tým, stejně jako v případě Djokoviče, požádal o zdravotní výjimku, ale australské úřady byly neoblomné.

„Ten kluk poslední čtyři roky tvrdě pracoval, aby se tam dostal," řekl Amanův trenér Jignesh Rawal. „Jsou pravidla jiná, když jste větší hráč?" tázal se také v narážce na Djokoviče. Dahiya pochází z chudých poměrů, jeho účast mohla být pro podobné tenisty povzbuzením, že i s málem se dá dostat na vrchol. Na ten si však bude muset počkat.

„Aman místo toho bude hrát turnaje v Dillí a Kalkatě. Cílem je se nyní co nejlépe připravit na juniorské Roland Garros," uzavřel kouč.

Reklama

Související témata: