Hlavní obsah

Geniální, nebo nefér? Korda na Australian Open udivil bizarním kouskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou pozornost zatím poutá na Australian Open talentovaný americký tenista Sebastian Korda. Po šokujícím vítězství nad nasazenou dvanáctkou Cameronem Norriem málem ukončil jeho cestu turnajem až stý hráč světa Corentin Moutet, proti němuž si po velkém obratu nakonec připsal první výhru v pětisetovém zápase v kariéře (3:6, 6:4, 6:7, 7:5, 7:6). Vyčerpávající zápas ale dost možná zůstane v paměti především kvůli jednomu kurióznímu míčku.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Sebastian Korda po triumfu nad Corentinem Moutetem.

Článek

Syn šampiona Australian Open z roku 1998 zahrál v páté sadě bizarní vítězný míč. Po dlouhé výměně náhle přestal hrát, protože se domníval, že míček skončil v autu. Včas si ale uvědomil, že se o aut nejedná, a instinktivně poslal na druhou stranu kraťas.

V tu chvíli už ale nehrál ani Francouz, který vůbec nechápal, co se právě stalo. Protestoval u sudího, že takový bod přece nemůže platit. Jenže nic proti pravidlům se nekonalo a fiftýn bral Korda, který nakonec vyhrál i celý téměř pětihodinový maraton.

Triumf oslavil podle rodinné tradice nůžkovým střihem nohama ve výskoku.

Kordův debut na prvním grandslamu sezony tak bude pokračovat ve třetím kole, v němž se utká s nasazenou devatenáctkou Pablem Carreňem Bustou.

Reklama