Hlavní obsah

Jedinečný comeback z 0:5 a 0:40. České tenistky odvrátily devět mečbolů!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takový obrat se jen tak nevidí… V tenise ale není konec, dokud se nedohraje poslední fiftýn. O tom se přesvědčily české deblistky Markéta Vondroušová a Miriam Koldziejová. Ty proti favorizovanému brazilsko-čínskému páru prohrávaly v rozhodující sadě 0:5 na gemy a 0:40, přesto dokázaly utkání dovést do vítězného konce a postoupily do osmifinále Australian Open. I přes devět mečbolů soupeřek.

Foto: Profimedia.cz

Markéta Vondroušová (vpravo) a Miriam Kolodziejová se radují, zvládly takřka ztracený zápas.

Článek

Už ve druhé sadě měla Haddadová Maiaová s Čang Šuaj tři mečboly ve zkrácené hře, ale Češky se v zápase udržely. Jenže v posledním setu jim zápas rychle proklouzával mezi prsty. „Když to bylo 0:5 a 0:40, tak si asi nikdo nemyslel, že bychom to mohly otočit. Chtěly jsme udělat alespoň jeden gem. Pak se to sešlo tak, že jsme najednou začaly body vyhrávat my," popisovala pro portál Tenisový svět Vondroušová.

České hráčky si udržely servis, dvakrát ho soupeřkám vzaly a šlo se do rozhodujícího tiebreaku. „Celou dobu měly daleko víc štěstí než my, ale ke konci zápasu se trochu otočilo," mínila Vondroušová.

Závěrečná zkrácená hra nabídla taky parádní drama. Další dva mečboly pro favoritky, Češky je však ustály a samy proměnily třetí šanci na výhru, nakonec zvítězily 3:6, 7:6 (9) a 7:6 (12). „Tohle jsem ještě nezažila," usmívala se po neskutečném obratu 23letá tenistka, která o den dřív vypadla ve dvouhře před branami osmifinále.

Teď si mezi nejlepší šestnáctkou zahraje alespoň ve čtyřhře. „Byl to asi nejlepší debl, který jsme spolu odehrály," pochvalovala si. „Užívaly jsme si to, cítily jsme se dobře a atmosféra mezi námi byla výborná. Máme spolu skvělý vztah i mimo kurt a přenáší se to pak do zápasu," doplnila Vondroušová. Český pár v osmifinále vyzve hned v pondělí rumunsko-ukrajinskou dvojici Elena-Gabriela Ruseová a Marta Kosťuková.

Reklama