Hlavní obsah

Karolína Plíšková zahájí Australian Open v úterý proti Paoliniové

Melbourne

V úterním programu Australian Open se představí sedmička českých tenistů. Na dvorci Roda Lavera, kde se začne hrát v 1:00 SEČ, nastoupí Marie Bouzková ke druhému zápasu v pořadí proti turnajové pětce Elině Svitolinové z Ukrajiny, šestá nasazená Karolína Plíšková úvodní grandslam sezony zahájí třetím utkáním dne v Aréně 1573 proti Italce Jasmine Paoliniové.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Karolína Plíšková během utkání s Danielle Collinsovou v Melbourne. Archivní foto

Článek

V druhém hracím dnu se v Melbourne na kurty dostanou také Karolína Muchová, Barbora Krejčíková, Barbora Strýcová, Kristýna Plíšková a debutant Tomáš Macháč, který si účast vybojoval v kvalifikaci. Pětadvacátá nasazená Muchová uzavře program na kurtu 17 se šampionkou Roland Garros z roku 2017 Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.

Za obhajobou loňského překvapivého titulu vykročí Sofia Keninová. Čtvrtá nasazená Američanka zahájí program na dvorci Roda Lavera duelem s domácí Maddison Inglisovou startující na divokou kartu.

Úterní program (začátky v 1:00 SEČ):
Rod Laver Arena: Keninová (4-USA) - Inglisová (Austr.), Bouzková (ČR) - Svitolinová (5-Ukr.), Djere (Srb.) - Nadal (2-Šp.), 9:00 Bartyová (1-Austr.) - Koviničová (Č. Hora), Tsitsipas (5-Řec.) - Simon (Fr.).
Margaret Court Arena: Muguruzaová (14-Šp.) - Gasparjanová (Rus.), Azarenová (12-Běl.) - Pegulaová (USA), Pospisil (Kan.) - Medveděv (4-Rus.), 9:00 Anderson (JAR) - Berrettini (9-It.), Sorribesová (Šp.) - Gavrilovová (Austr.)
John Cain Arena: 2:00 Rubljov (7-Rus.) - Hanfmann (Něm.), Gauffová (USA) - Teichmannová (Švýc.), 6:00 Sandgren (USA) - De Minaur (21-Austr.), Aiavaová - Stosurová (obě Austr.).
Arena 1573, 3. zápas: Karolína Plíšková (6-ČR) - Paoliniová (It.).
Kurt č. 10, 2. zápas: Kristýna Plíšková (ČR) - Watsonová (Brit).
Kurt č. 12, 3. zápas: Krejčíková (ČR) - Čeng Saj-saj (Čína).
Kurt č. 14, 2. zápas: Strýcová (ČR) - Kuzněcovová (Rus.), 4. zápas Macháč (ČR) - Vilella (Šp.).
Kurt č. 17. 4. zápas: Muchová (25-ČR) - Ostapenková (Lot.).

Reklama