Hlavní obsah

Kordův grandslamový sen skončil v bolestech. Mám o něj obavy, bojí se expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snový začátek sezony a parádní jízda grandslamovým Australian Open skočila pro amerického tenistu s českými kořeny Sebastiana Kordu v bolestech, kvůli nimž musel svůj boj o semifinále proti Rusovi Karenu Chačanovovi za stavu 6:7, 3:6, 0:3 vzdát. „Měl jsem problém vůbec udržet raketu,“ komentoval syn slavného otce Petra nešťastné zranění zápěstí.

Foto: Jaimi Joy, Reuters

Americký tenista Sebastian Korda při ošetřování během čtvrtfinále Australian Open, které nakonec skrečoval.

Článek

Když poslal z Australian Open domů bývalou světovou jedničku Daniila Medveděva a následně po pětisetové bitvě i favorizovaného Poláka Huberta Hurkacze, jeho kouč a bývalý hráč Top 10 Radek Štěpánek prohlásil, že zisk grandslamového titulu je pro Kordu jen otázkou času. A nevyloučil, že by mohl s pohárem slavit už v Melbourne.

Jak rychle se ale mohou sny hroutit, ukázalo právě úterní čtvrtfinále. „Dal jsem jeden forhendový return. Pak jsem měl někdy problém vůbec udržet raketu. Hned jsem věděl, že je něco špatně. Třeba zahrát volej bylo pro mě skoro nemožné," popisoval Korda své problémy, s nimž se potýkal od začátku druhé sady.

„Něco trošku podobného jsem měl v Adelaide před pár týdny, ale samo to odešlo a během zápasů to pak bylo úplně v pohodě. Pak přišel tady jeden špatně trefený return a od té doby mě to hodně trápilo," pokračoval.

Mladý Američan se nechtěl své šance na grandslamové semifinále jen tak vzdát, ale ve třetí sadě i po letmé konzultaci se Štěpánkem uznal, že pokračovat dál je příliš riskantní.

Korda se postaral o vůbec první skreč v mužské části letošního Australian Open, což překvapilo i experty.

„Způsob, jakým trefuje míčky, vyloženě nevychází ze zápěstí. Takže mám docela obavy, když někdo jako on, kdo hraje plynulé a středem rakety trefené údery, má problém se zápěstím. Nevíme, zda mohou být na vině příliš těžké míče nebo příliš mnoho tenisu," podivoval se ve studiu Eurosportu sedminásobný grandslamový vítěz Mats Wilander.

„Zranění zápěstí je navíc fakt hodně špatné. Přes tuhle oblast prochází při každém úderu velký nápor, hlavně na klouby. Je to smutné. Korda hrál skvělý tenis," doplnil jej ve studiu kolega Tim Henman.

Sám hráč doufal, že se jeho problém rychle vyřeší. „Musím jít za doktorem a uvidíme, co s tím mám. Doufám, že to není nic vážného a vyléčím se tak, že se to nebude v budoucnosti vracet," uvedl.

Korda si navzdory smolnému konci svoji představení na Australian Open velmi pochvaloval a bere ho jako odrazový můstek k absolutní špičce. „Hrál jsem tu dobrý tenis, na kurtu jsem se cítil dobře. Myslím, že v téhle chvíli na mě nikdo nechtěl narazit. V blízké budoucnosti můžu dosáhnout na velké věci," měl jasno.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.