Hlavní obsah

Koukáš na ptáky? Tohle jsem ještě neviděl, nejhorší chyba na Australian Open, zuřil Francouz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrými slovy po sporném verdiktu zasypal francouzský tenista Jeremy Chardy během utkání s Britem Danem Evansem umpirovou rozhodčí Miriam Bleyovou. Vyčítal jí, že udělala největší chybu celého Australian Open a naléhal na přivolaného supervizora, aby sudí vyměnil.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, ČTK/AP

Francouz Jeremy Chardy během duelu s Danielem Evansem na Australian Open.

Článek

Incident se přihodil v úvodní sadě zápasu druhého kola, za stavu 3:3, kdy Chardy čelil brejkbolu. Během výměny mu vypadl z kapsy míček, čehož si ale sudí ihned nevšimla. Evans tak zahrál ještě jeden úder, načež Chardy poslal míček do sítě. Zároveň s tím rozhodčí vykřikla „let", což mělo znamenat opakování výměny.

Evans nicméně oponoval tím, že si míčku vypadlého ze soupeřovy kapsy vůbec nevšiml a že si na nic nestěžoval. Bleyová tak svůj verdikt přehodnotila a fiftýn (a tím pádem i zisk důležitého gamu) přiřkla Britovi.

Chardy se ale nechtěl s jejím počínáním smířit. „Tohle jsem za celý život neviděl. Hraju už 20 let, ale nikdy jsem neměl na umpiru někoho jako tebe. Ani jednou. Vždyť ty ani nevidíš míč," rozčiloval se Francouz.

„Zahrál jsem forhend, pak jsem běžel přes celý kurt, to už je nějakých pět sekund, a ty pořád nic nevidíš. Kam se proboha díváš? Na ptáky? Nebo na někoho v hledišti? Tohle je největší chyba Australian Open," pokračoval někdejší 25. hráč světa.

35letý veterán se nechtěl nechat odbýt a na kurt byl nakonec přivolán supervizor, který ale samozřejmě sporný moment neviděl. A jak v těchto případech bývá obvyklé, potvrdil výrok umpirové rozhodčí.

„Můžete ji (Bleyovou) vyměnit? Já jí vůbec nevěřím," naléhal marně Chardy, který nakonec zápas prohrál 4:6, 4:6, 1:6.

Ke konfliktu se sudí se Francouz následně vrátil i na tiskové konferenci po utkání. „Byl jsem naštvaný, protože měla prostě přerušit hru, když mi vypadl míček z kapsy. Přesto jsem prohrál fiftýn na brejk. Nevím, co tam dělala. Když nesleduje hru, tak nevím, proč tam pak sedí. Ještě víc mě vytočilo, že prostě nepřiznala, že udělala chybu," dodal.

Reklama

Související témata: