Hlavní obsah

Obhájce Djokovič v prvním kole Australian Open vybojoval postup přes Prižmiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Srbský tenista Novak Djokovič vykročil za jedenáctým titulem z Australian Open výhrou 6:2, 6:7, 6:3 a 6:4 nad Chorvatem Dinem Prižmičem. V dalším kole světová jednička a vítěz rekordních 24 grandslamů narazí na vítěze australského duelu mezi Alexeiem Popyrinem a Marcem Polmansem.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Běloruska Aryna Sabalenková bude soupeřkou Brendy Fruhvirtové ve druhém kole Australian Open.

Článek

První překážku má zdárně za sebou i obhájkyně v ženské dvouhře Aryna Sabalenková. Světová dvojka z Běloruska ztratila jediný game s osmnáctiletou Němkou Ellou Seidelovou a ve druhém kole se utká s ještě o dva roky mladší Češkou Brendou Fruhvirtovou.

Osmnáctiletý Prižmič při prvním startu na grandslamu favorita dlouho trápil a získal si za to sympatie fanoušků v Areně Roda Lavera. Šestatřicetiletý Djokovič dostal zápas pod kontrolu až na konci třetího setu a nakonec postoupil po čtyřhodinovém boji.

„Zaslouží si veškerý potlesk. Na to, že na velké scéně hrál poprvé, předvedl neuvěřitelný výkon,“ řekl na Prižmičovu adresu Djokovič, který v Melbourne získal deset z 24 grandslamů. „Na postup jsem se opravdu dost nadřel,“ přidal Srb.

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 86,5 milionu australských dolarů):
Dvouhra mužů – 1. kolo:
Djokovič (1-Srb.) – Prižmič (Chorv.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:4
Dvouhra žen – 1. kolo:
Sabalenková (2-Běl.) – Seidelová (Něm.) 6:0, 6:1
Ostatní výsledky najdete ZDE:

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články