Hlavní obsah

Po Djokovičovi zrušili vízum i české tenistce! Semifinalistka Wimbledonu byla deportována

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Novaku Djokovičovi australské pohraniční úřady zrušily vízum také české tenistce Renatě Voráčové. Deblová specialistka byla podle agentury ABC přesunuta do stejného detenčního hotelu, kde vyčkává na soudní verdikt o deportaci i zmíněný 20násobný grandslamový šampion. Následně bylo rozhodnuto, že Voráčová hrát na Autralian Open nebude a vrací se domů.

Foto: Profimedia.cz

České tenisové veteránce Renatě Voráčová zrušili v Austrálii vízum.

Článek

38letá vítězka 11. deblových titulů na okruhu WTA a semifinalistka wimbledonské čtyřhry (2017) přitom už nastoupila do přípravného turnaje v Melbourne, kde s Polkou Katarzynou Piterovou prohrály v prvním kole s nizozemsko-australským párem Lesley Pattinamaová Kerkhoveová, Arina Rodionovová 2:6 a 4:6.

Podle vládního zdroje ABC obeznámeného s případem už úřady Voráčové sdělily, že musí opustit Austrálii. Zatím ale není jasné, zde se bude stejně jako Djokovič snažit zvrátit verdikt u soudu.

ABC dále uvádí, že Voráčová pravděpodobně přicestovala do země se stejnou zdravotní výjimkou z očkování, která byla udělena Djokovičovi.

Čeští diplomaté z ambasády v Canbeře už jsou podle agentury s tenistkou v kontaktu.

Reklama

Související témata: