Hlavní obsah

Tenisový šampion byl při příletu do Austrálie pozitivní na covid! Přesto hraje. Co na to Djokovič?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světle událostí posledních dní týkajících se případu vyhoštění světové jedničky Novaka Djokoviče z Melbourne, je tvrzení ruského tenisty Andreje Rubljova přinejmenším odvážné. Olympijský šampion ze smíšené čtyřhry totiž tvrdí, že do Austrálie odcestoval i přes to, že byl pozitivní na covid.

Foto: Simon Baker, ČTK/AP

Andrej Rubljov po vítězství nad Litevcem Berankisem ve druhém kole Australian Open.

Článek

Aktuálně šestý hráč světového žebříčku se v prosinci nakazil koronavirem a zmeškal kvůli tomu například i exhibici v Abú Zabí. V rozhovoru, který poskytl stanici Eurosport po svém hladkém vítězství 3:0 na sety ve druhém kole Australian Open nad Litevcem Berankisem, promluvil o tom, zda a proč se na turnaji testuje, nebo ne.

„Já osobně se teď netestuji, protože jsem před nedávnem onemocněl," odpověděl na otázku, jak často se teď na turnaji testuje, když byl odhalen první nakažený, kterým byl Francouz Ugo Humbert. Pak Rubljov novináře zaskočil. „Když jsem letěl do Austrálie, byl jsem ještě pozitivní," řekl s tím, že prý „skóre závažnosti" bylo už příliš nízké na to, aby někoho mohl nakazit.

Rubljov je plně očkovaný, přesto se nakazil a po příletu musel absolvovat desetidenní karanténu a antigenní test, který mu však vyšel negativní, „PCR by se možná ještě ukázal jako pozitivní. Ale už nejsem nakažlivý a nebezpečný. Od té doby, co jsem byl nemocný, už si PCR test nedělám," uvedl vítěz ATP Cupu z minulé sezony.

Čtyřiadvacetiletý tenista s informacemi přišel poté, co vítěz olympijského turnaje v Tokiu Alexander Zverev vyjádřil obavy nad tím, že Humbert není jediným pozitivním tenistou na turnaji.

„Můžeme chodit ven na jídlo, můžeme dělat, co chceme, takže je normální, že se koronavirem nakazí více lidí," řekl třetí nasazený Zverev s tím, že on osobně nikam nechodí.

Reklama

Související témata: