Hlavní obsah

Tenistka Giorgiová popřela, že by používala falešné potvrzení o očkování

italská tenistka Camila Giorgiová popřela, že by používala falešné potvrzení o očkování proti covidu-19. Jednatřicetiletá hráčka se ohradila proti vyjádření lékařky Daniely Grilloneové, která jí údajně padělané dokumenty vystavila. Giorgiová po vítězství v 1. kole Australian Open nad Ruskou Anastasií Pavjučenkovovou novinářům řekla, že podstoupila očkování u různých lékařů.

Foto: Vince Caligiuri, ČTK/AP

Italská tenistka Camila Giorgiová

Článek

"Ne, vůbec ne," odpověděla Giorgiová na otázku, zda si vyžádala falešné potvrzení o očkování. "Podstoupila jsem očkování na různých místech. V tom by mělo být jasno. Není to můj problém. Je to její (Grilloneové) problém," řekla 70. hráčka světa na adresu lékařky, kterou policie už vloni v únoru obvinila, že vystavila falešné průkazy stovkám lidí.

Giorgiová se musela stejně jako ostatní tenisté prokázat očkováním proti covidu-19 při loňské účasti na Australian Open a US Open. V Melbourne postoupila do 3. kola, v New Yorku vypadla o kolo dříve. "Jednou jsem se u ní nechala očkovat a další dávky jsem absolvovala u jiných doktorů. Problémy má ta doktorka, ne já. Paní doktorka čelí vyšetřování a měla v tomto roce několik problémů se zákonem," uvedla Giorgiová.

Podle svých slov je plně očkovaná. "Udělala jsem vše, co australská vláda vyžadovala. Každý rok jsme s tím v pohodě. Jsem v klidu. Pokud bych nebyla, nemohla bych sem přijet a hrát," dodala Giorgiová, kterou čeká v dalším kole Slovenka Anna Karolína Schmiedlová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.