Hlavní obsah

Tenistka Pavljučenkovová měla po příletu do Austrálie pozitivní test na covid-19

Ruská tenistka Anastasia Pavljučenkovová měla po příletu do Austrálie pozitivní test na covid-19 a uchýlila se do izolace. Sezona WTA Tour startuje příští týden v Adelaide, úvodní grandslam sezony začne v Melbourne 17. ledna.

Foto: Sport.cz

Anastasia Pavljučenkovová na archivním snímku.

Článek

"Jsem plně očkovaná a připravovala jsem se na start sezony v Dubaji. Ale žijeme ve velmi složité a nepředvídatelné době," uvedla na twitteru Pavljučenkovová, jež dorazila do Austrálie v úterý. "Nyní jsem v naprosté izolaci ve speciálním hotelu. Pod dohledem lékařů dodržuju všechny předepsané pokyny," dodala světová jedenáctka.

Třicetiletá Pavljučenkovová má za sebou jednu z nejlepších sezon v kariéře. Na Roland Garros postoupila poprvé do grandslamového finále, v němž podlehla české senzaci Barboře Krejčíkové. Na olympijských hrách v Tokiu získala po boku Andreje Rubljova zlato ve smíšené čtyřhře a na finálovém turnaji v Praze dovedla ruský tým k triumfu v Billie Jean King Cupu.

Pavljučenkovová není zdaleka první tenistkou, jejíž přípravu na novou sezonu brzdí koronavirus. Například po předvánoční exhibici v Abú Zabí byli pozitivně testováni na covid-19 Rubljov, Rafael Nadal, Denis Shapovalov, Belinda Bencicová a Ons Džabúrová.

Reklama

Související témata: