Hlavní obsah

Berrettini kvůli zranění z Turnaje mistrů nebude hrát finále Davis Cupu

Řím

Wimbledonský finalista Matteo Berrettini nebude kvůli zranění z Turnaje mistrů reprezentovat Itálii na finále Davis Cupu. Pětadvacetiletý tenista musel vzdát svůj úvodní zápas v Turíně proti Alexanderu Zverevovi z Německa kvůli poraněným břišním svalům a na zbytek turnaje ho nahradil krajan Jannik Sinner.

Foto: Sport.cz

Wimbledonský finalista Matteo Berrettini nebude kvůli zranění z Turnaje mistrů reprezentovat Itálii na finále Davis Cupu.

Článek

"Poslední věc, kterou bych chtěl oznámit, je konec mé nejlepší sezony v kariéře. Byl to fantastický rok, plný emocí, vítězství, bolestných porážek a nešťastných zranění. To poslední je důvod, proč se nebudu moci zúčastnit Davis Cupu," uvedl na instagramu Berrettini, jenž je coby sedmý muž světového žebříčku italskou jedničkou. V této roli ho stejně jako na Turnaji mistrů nahradí světová jedenáctka Sinner.

Finálový turnaj Davis Cupu se bude hrát od 25. listopadu do 5. prosince. Italové jsou v základní skupině s USA a Kolumbií. Italský tým dále tvoří Fabio Fognini, Lorenzo Sonego, Lorenzo Musetti a místo Berrettiniho nově Simone Bolelli.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori