Hlavní obsah

Bilance snů české tenisové naděje: Šance soupeřů? Šestnáct procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho jméno v titulcích českých médií nenajdete. Fanoušci ve velkém oprávněně skloňují především vycházející superstar Jakuba Menšíka či jeho reprezentační kolegy Jiřího Lehečku a Tomáše Macháče. V letošním roce se však skvělými výkony prezentuje Menšíkův jmenovec Jakub Nicod. Bilance devatenáctiletého mladíka v probíhající sezoně je totiž úctyhodná. Z dvaatřiceti odehraných zápasů padl jen v pěti, pochlubit se tak může více než 84procentní úspěšností.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Nicod na archivním snímku

Článek

Letošní sezonu začínal devatenáctiletý Jakub Nicod jako 534. hráč světa. V současné době najdete jeho jméno na 327. místě, mezi tenisty do dvaceti let mu pak patří třináctá příčka.

K zápasům se světovou elitou, se kterou úspěšně soupeří jeho vrstevník Jakub Menšík, má sice zatím daleko, i tak je jeho letošní bilance fantastická. Letos se zúčastnil zatím devíti turnajů okruhu ITF či challengerů, na čtyřech z nich nenašel přemožitele.

Během těchto čtyř triumfů ovládl dohromady dvacet zápasů, v nichž ztratil pouhé dva sety, naposled Nicod triumfoval v březnu v Trnavě, kde ve finále svého francouzského soupeře deklasoval 6:3, 6:1.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Nicod zažívá povedenou sezonu

„Mám možnost trénovat s vynikajícími trenéry, kteří se sami umístili vysoko ve světových žebříčcích, jako např. Jan Kodeš,“ říká o sobě nadějný tenista, který se může pyšnit titulem vicemistra světa v soutěži družstev do 14 let či mistra Evropy do 16 let.

Poslední Nicodova porážka se navíc zrodila hodně smolně, když musel za stavu 6:7 a 1:2 vzdát osmifinálový duel na probíhajícím challengeru v Ostravě.

JAKUB NICOD
Věk:19 let (21.7.2004
Váha/Výška"183 cm/77 kg
hraje rukou:pravou
na žebříčku (live):327.
letošní bilance:27:5

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.