Hlavní obsah

Krejčíková se vrací. Pála nominoval proti Ukrajinkám i Noskovou

Z účasti na loňském finálovém turnaji Billie Jean King Cupu v Glasgowě se Barbora Krejčíková kvůli zranění na poslední chvíli omluvila, v kvalifikaci proti tenistkám Ukrajiny (14. a 15. dubna), která se bude hrát v Turecku, ale nechybí.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Barbora Krejčíková na ilustračním snímku.

Článek

Společně s vítězkou dvouhry na French Open 2021 nominoval kapitán Petr Pála kvarteto Kateřina Siniaková, Linda Nosková, Karolína Muchová a Markéta Vondroušová.

„Zájem o start byl velký. Kromě Péti Kvitové a Káji Plíškové, které se omluvily, vzhledem k tomu, co odehrály. Byly to jinak příjemné starosti. Ale někomu jsem musel říct ne," vysvětloval Pála. Jen ho mrzelo, že nominaci nemohl ohlásit až po turnaji v Miami, který končí 2. dubna.

Pět Češek v osmifinále Indian Wells ovšem kapitána velmi potěšilo. „Jsem trochu nevyspalý, koukal jsem v noci hodně na tenis, ale byla to radost," říkal Pála.

Vzhledem k ruské agresi proti Ukrajině se musí hrát na neutrální půdě ve městě Belek v oblasti Antalye.

„Nastoupíme na antuce, na které všechny holky vyrostly a Bára s Markétou Vondroušovou na ní hrají absolutně excelentně. To samé Katka Siniaková. Kája Muchová porazila loni v Paříži Sakkariovou. A Linda (vítězka juniorského Roland Garros 2021) se učila taky na antuce. Jsem rád, že se zapojí do týmu, a z těch mladých holek pak vyrostou opory," věří osmnáctileté Noskové kapitán, jenž loni nominoval na pražskou kvalifikaci s Britkami tehdy ještě 16letou Lindu Fruhvirtovou.

Ukrajina ale není vůbec jednoduchý soupeř. Její jednička Anhelina Kalininová (29. na světě) má letos bilanci s Češkami 2:2. Marta Kosťuková (40.) zase nedávno vyhrála turnaj v Austinu.

„A to tam nebude Elina Svitolinová, které se (v říjnu) narodilo dítě," připomněl Pála i bývalou světovou trojku a manželku francouzského tenisty Gaëla Monfilse.

Reklama