Hlavní obsah

Před bitvou s Českem přišly Američanky o hvězdu. Pegulaová se odhlásila z Poháru B. J. Kingové

Třetí tenistka světa Jessica Pegulaová se na poslední chvíli odhlásila z finálového turnaje o Pohár Billie Jean Kingové, kde měla s týmem USA nastoupit v základní skupině i proti českým reprezentantkám. Informovala o tom v tiskové zprávě Americká tenisová asociace. Osmadvacetiletou Pegulaovou nahradí v nominaci 111. hráčka žebříčku WTA Caty McNallyová.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Americká tenistka Jessica Pegulaová na Turnaji mistryň.

Článek

Osmnáctinásobné šampionky, které jsou v soutěži dříve známé jako Fed Cup nejúspěšnějším týmem historie, mohou nadále spoléhat na světovou čtyřku Cori Gauffovou, Madison Keysovou (11.), Danielle Collinsovou (14.) a Taylor Townsendovou (131.). S českým týmem se utkají v pátek, o dva dny dříve vyzvou Polsko. To se musí obejít bez světové jedničky Igy Šwiatekové. Do semifinále postoupí jen vítěz.

Rodačka z Buffala Pegulaová vyhrála v říjnu první titul v sezoně, když uspěla v Guadalajaře. Na grandslamových turnajích se jí letos podařilo dostat premiérově do čtvrtfinále Roland Garros a US Open. Naposledy však neuspěla na Turnaji mistryň ve Fort Worth, kde prohrála všech šest zápasů. Vedle dvouhry neuspěla ani ve čtyřhře s Gauffovou.

Reklama

Související témata: