Hlavní obsah

Blíží se tenisový konec kanadské krásky Bouchardové? Prorazit zkusí v jiném sportu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finalistka Wimbledonu z roku 2014 Eugenie Bouchardová se po neúspěšném pokusu o kvalifikaci na US Open rozhodla přesměrovat svou sportovní kariéru. Devětadvacetiletá rodačka z kanadského Montrealu oznámila, že se v příštím roce pokusí prosadit v netradičním sportu pickleball.

Foto: Profimedia.cz

Kanadská tenistka Genie Bouchardová.

Článek

Někdejší světová pětka v posledních letech výsledkově paběrkovala, a spíše než na okruhu, sbírala úspěchy v roli influencerky na sociálních sítích a ve spolupráci s reklamními společnostmi. Aktuálně figuruje až ve druhé stovce žebříčku WTA.

Koncem srpna se Bouchardová pokusila kvalifikovat do hlavní fáze newyorského US Open. Ve druhém kole ale ztroskotala na 115. hráčce světa Dajaně Jastremské z Ukrajiny.

Jestli je slavná Kanaďanka smířená s definitivním koncem tenisové kariéry v tuto chvíli zřejmé není. V příštím roce bude nicméně působit na okruhu Carvana PPA pickleball tour.

Pickleball je raketový sport, který vzdáleně připomíná tenis. Hraje se ale na menším hřišti, s nižší sítí a plastovým míčkem připomínajícím florbalový balónek.

Související témata: