Hlavní obsah

Bouzková si v Istanbulu zahraje o titul ve čtyřhře. Djokovič je ve finále

Aktualizováno

Česká tenistka Marie Bouzková si v Istanbulu zahraje o titul ve čtyřhře. V semifinále spolu se Sarou Sorribesovou ze Španělska porazily 6:4, 6:3 gruzínsko-japonskou dvojici Oksana Kalašnikovová, Miju Katová.

Foto: Sport.cz

Marie Bouzková - archivní snímek.

Článek

V nedělním finále Bouzková se Sorribesovou nastoupí proti Natele Dzalamidzeové a Kamille Rachimovové z Ruska.

Třiadvacetiletá Češka může získat třetí titul v deblu na okruhu WTA. Ve dvouhře Bouzková v Istanbulu vypadla v prvním kole.

Djokovič si po dalším obratu zahraje v Bělehradu o titul

První tenista světa Novak Djokovič si na domácím turnaji v Bělehradu zahraje potřetí o titul. V dnešním semifinále předvedl další obrat a s Karenem Chačanovem z Ruska si poradil 4:6, 6:1 a 6:2.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič stejně jako v předchozích dvou zápasech v Bělehradu ztratil první set, ale nakonec dokázal postoupit do finále. V něm si zahraje s turnajovou dvojkou Andrejem Rubljovem z Ruska, který porazil dvakrát 6:2 Itala Fabia Fogniniho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novak Djokovič se probojoval do fináleVideo: sntv

S Rubljovem se Djokovič zatím utkal jen jednou a loni na Turnaji mistrů ho porazil ve dvou setech. Čtyřiadvacetiletý Rus může v Srbsku získat třetí letošní titul, celkově na okruhu ATP triumfoval zatím patnáctkrát.

Djokovič už domácí turnaj ovládl v letech 2009 a 2011, v letech 2013 až 2020 se v Bělehradu nehrálo. Celkově bude dvacetinásobný grandslamový vítěz v neděli usilovat o 87. titul a první od listopadového turnaje Masters v Paříži.

Šwiateková vyhrála ve Stuttgartu 22. zápas za sebou

O titul na halovém antukovém turnaji ve Stuttgartu se utkají Polka Iga Šwiateková a Běloruska Aryna Sabalenková. Světová jednička Šwiateková v dnešním semifinále proti Rusce Ljudmile Samsonovové protáhla svou vítěznou sérii už na 22 zápasů.

Přemožitelka Karolíny Plíškové z druhého kola Samsonovová vyhrála první sadu 7:6 a ukončila šňůru vítězných setů Šwiatekové. Polka od osmifinále turnaje v Indian Wells s Němkou Angelique Kerberovou vyhrála 13 sad za sebou.

Dvacetiletá favoritka nicméně skóre otočila a po vítězství v dalších setech 6:4, 7:5 a celkem třech hodinách boje prošla do finále. Po triumfech v Dauhá, Indian Wells a Miami bude vítězka Roland Garros 2020 útočit na čtvrtý titul za sebou.

Turnajová trojka Sabalenková zdolala v semifinále 7:6, 6:4 nasazenou dvojku Paulu Badosaovou, jež v pondělí vystřídá Barboru Krejčíkovou na druhém místě světového žebříčku. Sabalenková se ve stuttgartském finále utká se světovou jedničkou druhý rok po sobě, loni podlehla v rozhodujícím souboji Australance Ashleigh Bartyové.

Macháč nemohl hrát kvůli žebrům

Z českého semifinále na challengeru TK Sparta Prague Open sešlo. Tomáš Macháč nemohl kvůli zranění žeber nastoupit k utkání proti obhájci Daliboru Svrčinovi, jenž tak postoupil bez boje do finále.

"Na utkání jsem se hodně těšil, ale bohužel vůbec nemohu zvednout ruku. Žebra jsou na tom opravdu hodně špatně. Doufejme, že to dám brzo do kupy. Mrzí mě to. Přeju alespoň Daliborovi hodně štěstí zítra do finále, je potřeba takové šance využít," uvedl pro Tenisový svět Macháč, jehož žebra trápila už v pátečním čtvrtfinále proti Lukáši Rosolovi.

Svrčinovi usnadnil vítězství soupeř druhý den po sobě, ve čtvrtfinále mu vzdal za téměř rozhodnutého stavu 6:0, 4:1 Ital Lorenzo Giustino. "Jsem smutný z toho, že si dnes nezahraju s Tomášem semifinále. Na zápas jsem se těšil, ale přeju mu brzké uzdravení a myslím, že jeho rozhodnutí je správné," uvedl 246. hráč světa Svrčina, jehož nedělním soupeřem bude jiný tenista z třetí stovky žebříčku Sebastian Ofner z Rakouska.

STUTTGART (antuka, dotace 611 210 eur):
Dvouhra - semifinále:
Šwiateková (1-Pol.) - Samsonovová (Rus.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:5
Sabalenková (3-Běl.) - Badosaová (2-Šp.) 7:6 (7:5), 6:4
Challenger TK Sparta Prague Open (antuka, dotace 45 730 eur):
Dvouhra - semifinále:
Svrčina (ČR) - Macháč (6-ČR) bez boje
Ofner (Rak.) - Tseng Chun-hsin (3-Tchaj-wan) 7:5, 1:6, 6:1
Čtyřhra - finále:
Cabral, Walkow (4-Portug./Pol.) - Lamasine, Pouille (Fr.) 6:2, 7:6 (14:12)
ISTANBUL (antuka, dotace 239 477 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Kuděrmětovová (3-Rus.) - Cirsteaová (2-Rum.) 6:3, 6:3
Potapovová (Rus.) - Putincevová (Kaz.) 2:6, 6:2, 6:2.
Čtyřhra - semifinále
Bouzková, Sorribesová (3-ČR/Šp.) - Kalašnikovová, Katová (Gruz./Jap.) 6:4, 6:3
BĚLEHRAD (antuka, dotace 597 900 eur):
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Chačanov (3-Rus.) 4:6, 6:1, 6:2
Rubljov (2-Rus.) - Fognini (6-It.) 6:2, 6:2
Čtyřhra - finále:
Escobar, Behar (Ekv./Urug.) - Mektič, Pavič (1-Chorv.) 6:2, 3:6, 10:7

Reklama