Hlavní obsah

Bravo! Kvitová je v nominaci na prestižní ocenění

Praha

Při únorovém Fed Cupu byla hlavní strůjkyní postupu přes Švýcarky. Česká tenistka Petra Kvitová vydřela dva ze tří bodů, a především díky ní si svěřenkyně Petra Pály zahrají podesáté v řadě semifinále této týmové soutěže. Za svůj výkon může osmadvacetiletá hráčka získat prestižní ocenění, jelikož je v nominaci na Fed Cup Heart Award.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Kvitová oslavuje rozhodující vítězství v zápasu s Belindou Bencicovou.

Článek
Fotogalerie

Při viróze Karolíny Plíškové do puntíku splnila roli týmové jedničky. Kvitová dokázala v pražské O2 Areně porazit jak Viktoriji Golubicovou, tak Belindu Bencicovou. Měla tak lví podíl na konečném skóre 3:1 a postupu do semifinále.

Její počin nezůstal bez povšimnutí. Rodačka z Fulneku je společně s Australankou Ashleigh Bartyovou, Francouzkou Kristinou Mladenovicovou a Američankou Venus Williamsovou v nominaci na Fed Cup Heart Award.

Toto ocenění je udíleno hráčce, která ve fedcupových bojích prokáže absolutní oddanost, ukáže výjimečnou odvahu na kurtu a splní funkci tzv. rozdílové hráčky.

O vítězce bude jasno 29. března.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.