Hlavní obsah

Češky na příští rok dostaly divokou kartu, finále BJK Cupu přivítá opět Sevilla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z dubnové kvalifikace nemusejí mít obavy. České tenistky dostaly od ITF divokou kartu na finálový turnaj Billie Jean King Cupu, který i v příštím roce bude na podzim hostit Sevilla. Přímou účast si na něm zajistily také aktuální šampionky z Kanady, finalistky z Itálie a pořádající Španělsko.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz).

Česká tenistka Markéta Vondroušová.

Článek

„O divokou kartu byl obrovský zájem. V doporučujícím hlasování jsme zvítězili my, na druhém místě USA, třetí Velká Británie. Celý týden jsem pak bojoval a vysvětloval, proč je to správné rozhodnutí a definitivně nám byla přidělena divoká karta, což je brutální diplomatický úspěch a ocenění síly českého tenisu,“ řekl prezident ČTS Ivo Kaderka.

České tenistky v letošním ročníku BJK Cupu nejprve na neutrální půdě v Turecku v kvalifikaci vyřadily Ukrajinu, ve skupině si pak poradily se Švýcarskem i s USA. V semifinále sevillského turnaje však podlehly Kanaďankám v čele s Leylah Fernandezovou.

Kapitán týmu Petr Pála tak nemusí v nabitém olympijském roce 2024 přidělávat tenistkám další program, ale počká si, které hráčky budou mít na závěr sezony nejvíc sil.

Na nedělní odpoledne, kdy se hraje finále mezi Austrálií a Itálií, je do Málagy naplánováno i losování příštího ročníku Davis Cupu, v němž se mezi nejlepší osmičku probili také čeští tenisté.

Dvojice pro kvalifikaci BJKC 2024
Austrálie-Mexiko
Švýcarsko-Polsko
Francie-Velká Británie
USA-Belgie
Japonsko-Kazachstán
Brazílie-Německo
Slovensko-Slovinsko
Ukrajina-Rumunsko

Reklama

Související témata: